avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua. am un card [editat] pe care l-am primit prin posta fara sa semnez vreun contract pentru el. mi-am dat insa acordul telefonic la conditiile de utilizare. asta se intampla cam in jumatatea anului 2007. din iulie anul 2011 nu am mai avut posibilitatea sa platesc ratele. acum am primit somatie de executare silita in care ma obliga sa platesc "in termen de una zi libera de la primirea prezentei" suma de 10.548 ron reprezentand debit, 14,30 ron taxe judiciare si 1.100 ron cheltuieli executare silita. mentionez ca nu am pe numele meu decat apartamentul in care locuiesc dar acesta este ipotecat la banca si figurez la primarie cu o masina pe care am vandut-o acum cateva luni dar nu am facut inca un contract de vanzare -cumparare cu persoana careia i-am vandut-o. mai am pe numele meu o intreprindere individuala cu profil de transport marfuri, iar masina cu care imi desfasor activitatea este achizitionata pe firma.
vreau sa stiu daca executarea se poate face asupra intreprinderii pe care o detin si in ce conditii se pot executa bunurile pe persoana fizica (imi pot executa bunuri din casa?)
va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 09:47, 3 Iunie 2011
Urmarirea se efectueaza numai asupra patrimoniului debitorului, fiind cu desavarsire interzisa orice masura de constrangere asupra persoanei acestuia. Desi de regula, executarea silita se aplica aspra intregului patrimoniu al debitorului, legea excepteaza da la urmarire unele bunuri strict necesare pentru existenta sa si intretinerea familiei sale, pentru exercitarea meseriei sau profesiei ori alte bunuri cu destinatie speciala. Un mijloc pentru asigurarea legalitatii executarii silite il reprezinta si contestatia la executare. Executarea silita poate fi directa sau in natura, de exemplu; ridicarea de la debitor a unui bun pe care il detine fara drept, demolarea unei constructii, evacuarea dintr-o locuinta etc., ori indirecta sau prin echivalent, constand in incasarea de catre creditor a unor sume banesti obtinute prin vanzarea bunurilor debitorului ori prin poprire. In raport cu natura bunurilor supuse urmaririi executarii silite poate avea mai multe forme, prevazute de codul nostru civil: urmarirea bunurilor miscatoare ce se afla in posesia debitorului; urmarirea si poprirea bunurilor miscatoare ale debitorului care se afla in posesia celui de al treilea; urmarirea fructelor prinse de radacini; urmarirea veniturilor unui bun nemiscator; urmarirea bunurilor nemiscatoare; predarea silita a miscatoarelor si nemiscatoarelor. Prin lege sunt reglementate si unele proceduri speciale de executare silita. Printre acestea se enumera reglementarile cu privire la executarea silita impotriva persoanelor fizice a platii impozitelor si a creantelor banesti ale persoanelor juridice.
deci in concluzie nu se pot lega de bunurile de pe firma si nici de apartamentul ipotecat. dar cum ramane cu masina cu care inca mai figurez la primarie desi e vanduta? dar cu bunurile din casa?
multumesc.
Hai sa imi spun si eu punctul de vedere.
1.Pot merge oricand pe imobilul ipotecat la alta banca. Din vanzare insa se va indestula primul creditorul ipotecar ( chiar daca nu el a inceput executarea) si daca mai ramane ceva va lua si creditorul chirografar ( Creditor care are un drept general asupra patrimoniului debitorului; nu se bucura de o garantie reala (gaj, ipoteca, privilegiu) pentru creanta pe care o are asupra debitorului)
2. Despre poprirea/sechestru asupra partilor sociale poti aprofunda aici :
[ link extern ]
3. Masina este inca in proprietatea ta din ce spui. Nu exista am vandut-o dar nu am facut contract de vanzare cumparare. Aceasta masina poate fi urmarita. Fa actele pentru ea cat mai repede pentru ca daca se incepe executarea pe ea, va fi urat si sunt curios cum il vei putea convinge pe cel care a "cumparat-o" dandu-ti banii, ca masina nu are probleme si o poate folosi in continuare.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori cateva sfaturi... cristi b. cristi b. Am fost angajat la o banca,iar in luna decembrie a anului 2008 am optat pentru a face parte din programul de concediere colectiva,lucru care s-a si ... (vezi toată discuția)
.. somatie firma de recuperari creante.. ce sa fac? nady28 nady28 Am facut un credit pe 3 ani la BRD pe numele meu in 2007 pt altcineva cu conditia ca el sa plateasta ratele bancare; il stiam de buna credinta si cu ratele la ... (vezi toată discuția)
Modalitati de executare silita Pilu Pilu Buna dimineata. As avea o mare rugaminte daca poate sa ma ajute cineva. Urmeaza sa particip la un interviu si una din intrebari ar fi: Care sunt principalele ... (vezi toată discuția)