Am fost angajat la o banca,iar in luna decembrie a anului 2008 am optat pentru a face parte din programul de concediere colectiva,lucru care s-a si intamplat.Motivul care a condus la stabilirea acestei decizii a fost faptul ca in luna octombrie am retras din conturile a doi clienti diferite sume.In cazul unuia dintre ei am reusit sa acopar prejudiciul cu ajutorul sumei compensatorii primite dupa disponibilizare,dar din pacate,nu pot acoperi suma sustrasa pentru al doilea client.De fapt banca a acoperit aceasta suma ,insa eu am ramas debitor in fata bancii,iar ei trebuie sa-si acopere aceasta suma(70000lei).Mi-am luat un angajament pentru o perioada de vreo trei saptamani prin care sa acopar aceasta suma ,insa momentan nu pot face rost de acesti bani.Chiar nu stiu ce anume sa fac,sau ce se poate intampla...As dori sa stiu care ar putea fi consecintele faptei mele din p.d.v.legal.Imi pare sincer rau pentru prostia pe care am facut-o,dar se pare ca acum e prea tarziu pentru regrete #-o.Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?
Ansamblu de masuri prevazute de lege prin care creditorul realizeaza, cu ajutorul constrangerii de stat, drepturi patrimoniale recunoscute prin hotararea unui organ de jurisdictie sau prin alt titlu, daca debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatiile.
Executarea silita constituie faza ultima a procesului civil si reprezinta, in tara noastra, o importanta garantie a infaptuirii justitiei, intemeindu-se, in toate fazele ei, pe principiul legalitatii. Concomitent cu realizarea drepturilor creditorului, legea ocroteste debitorul si orice alte persoane impotriva oricaror masuri execisve. Urmarirea se efectueaza numai asupra patrimoniului debitorului, fiind cu desavarsire interzisa orice masura de constrangere asupra persoanei acestuia. Desi de regula, executarea silita se aplica aspra intregului patrimoniu al debitorului, legea excepteaza da la urmarire unele bunuri strict necesare pentru existenta sa si intretinerea familiei sale, pentru exercitarea meseriei sau profesiei ori alte bunuri cu destinatie speciala. Un mijloc pentru asigurarea legalitatii executarii silite il reprezinta si contestatia la executare. Executarea silita poate fi directa sau in natura, de exemplu; ridicarea de la debitor a unui bun pe care il detine fara drept, demolarea unei constructii, evacuarea dintr-o locuinta etc., ori indirecta sau prin echivalent, constand in incasarea de catre creditor a unor sume banesti obtinute prin vanzarea bunurilor debitorului ori prin poprire. In raport cu natura bunurilor supuse urmaririi executarii silite poate avea mai multe forme, prevazute de codul nostru civil: urmarirea bunurilor miscatoare ce se afla in posesia debitorului; urmarirea si poprirea bunurilor miscatoare ale debitorului care se afla in posesia celui de al treilea; urmarirea fructelor prinse de radacini; urmarirea veniturilor unui bun nemiscator; urmarirea bunurilor nemiscatoare; predarea silita a miscatoarelor si nemiscatoarelor. Prin lege sunt reglementate si unele proceduri speciale de executare silita. Printre acestea se enumera reglementarile cu privire la executarea silita impotriva persoanelor fizice a platii impozitelor si a creantelor banesti ale persoanelor juridice.
Executare silita
adiboss009
buna ziua. am un card [editat] pe care l-am primit prin posta fara sa semnez vreun contract pentru el. mi-am dat insa acordul telefonic la conditiile de ... (vezi toată discuția)