avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plafon zilnic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plafon zilnic

asociatile de proprietari la plata furnizorului de apa trebuie sa se incadreze la plafon?
@Stanciut, la plata furnizorului, asociatia va respecta plafonul si modul de plata conform cu reglementarile in vigoare privind aceste operatiuni.
Legea nr. 70/2015 plafoneaza incasarile si platile in numerar. Aceasta a intrat in vigoare din 9 mai 2015.
Se prevad limite care se vor aplica tranzactiilor in numerar, inlocuind prevederile din OG nr. 15/1996.
Pentru asociatiile de proprieatri nu vad nici o schimbare. Pana acum nu aveam voie sa platim numerar factura furnizorului de apa daca era mai mare de 5000 lei. Dar aveam voie sa platim o factura mai mare de 5000 lei astfel: maxim 5000 lei numerar si diferenta prin banca. De acum inainte va fi la fel: puteti plati maxim 5000 lei numera si diferenta prin banca.
Cititi un material aici
www.avocatnet.ro/content/art...
se poate plati 5000 lei intro zi si restul pana la 5000 in alta zi sau la alta casiera (cum este cazul la apanova ) ??
Nu se poate fragmenta factura platind-o numerar de fiecare data, nici in aceeasi zi nici in zile diferite.
Se poate fragmenta facutra platind o suma de maxim 5000 lei numerar la casieria furnizorului si diferenta, in aceeasi zi sau in alta zi, prin virament bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar pt asociatia proprietari pmariusf2005 pmariusf2005 asociatia de proprietari este obligata sa aiba cont bancar deschis la banca? care este legea care stipuleaza acest lucru? (vezi toată discuția)
Plati furnizori cu numerar Doina B Doina B Buna ziua! Azi am aflat, cu intarziere (si stupoare) ca daca platesc cu numerar un furnizor, nu am dreptul sa achit de ex o factura de 6000 lei cu numerar ... (vezi toată discuția)
Plafonarea incasarilor si platilor emanuela25 emanuela25 Buna ziua Am o nelamurire in ceea ce priveste articolul din legea 70/2015 in care se precizeaza ca \\"Sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către ... (vezi toată discuția)