avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna! Am o intrebare. In 6 mai am avut proces pt pensia alimentara Cu tatal fetei mele. As vrea sa stiu aproximativ in cat timp de la proces trebuie sa inceapa sa plateasca si daca va plati din urma, adica din 25 februarie cand am depus dosarul. Stie cineva aproximativ ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 18:08, 9 Mai 2015
Dupa redactarea hotararii aceasta se va comunica partilor, deci si dvs.

Veti contacta angajatorul "tatalui fetei" si ii veti comunica hotararea pentru a i se retine din venituri.

Daca prin actiunea depusa ati solicitat plata pensiei de intretinere de la momentul introducerii actiunii atunci va trebui sa plateasca din urma; in caz ca nu ati solicitat asa ceva, atunci se va plati de la momentul pronuntarii hotararii.
PENSIA STABILITA SE VA PLATI DE LA INTRODUCEREA ACTIUNII. pentru timpul scurs pana la ramanerea definitiva a hotararii aveti posibilitate executarii silite prin poprire. Dar asta dupa ce hotararea a ramas definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ghiuvy2005 ghiuvy2005 se poate oprii pensia alim pe baza hot.jud redactata si comunicata dar la care nu au trecut cele 15 zile pt apel? (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ramona 2010 Ramona 2010 BUNA SEARA, Multumesc pt raspunsurile date , asta in primul rand, apoi as mai avea o intrebare orietativa. daca as da in judecata tatal copilului meu ... (vezi toată discuția)