avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Terenuri

Buna ziua!
Tatal meu a decedat in 2014 fara sa faca succesiunea cu sora lui dupa bunicii nostrii. Acum noi, cei 4 copii mostenitori, am inceput succesiunea cu matusa noastra. Tot ce avem de impartit sunt terenuri. Bunica i-a facut act de vanzare cumparare matusii pe cel mai valoros teren pe care il detinea. Tatal meu si sora lui au impartit terenurile si le-au folosit cum s-au inteles tot timpul asta de la Revolutie. Bunica a fost si ea in viata pana in 2002. Acum, la timpul succesiunii, matusa mea nu mai e multumita cu intelegerea lor si vrea sa obtina si urmatorul cel mai valoros teren.
Inteleg ca nu putem ataca actul de vanzare cumparare, dar se poate face ceva considerandu-se ca terenurile au fost de fapt imparatite asa de o bucata buna de timp?
Ce strategie recomandati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:10, 10 Mai 2015
nu puteți face nimic la dezbaterea succesiunii. terenurile (procentual, nu fizic) se vor împărți așa cum prevede legea. ieșirea din indiviziune va fi mai grea.
Este de analizat actul de vanzare-cumparare de la mama (bunica) la fica (matusa) pentru a se vedea daca nu s-a incalcat cota rezervatarilor.
Discutati cu un Notar.
actul de v-c incheiat intre descendenti si ascendenti poate fi atacat in instanta , daca s-a incalcat rezerva succesorala a celorlalti mostenitori rezervatari .
Multumesc pentu confirmarea opiniei de mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament julius05 julius05 O persoana de 76 de ani care ia decedat sotul acum multi ani, nu are copii mostenitori dar are un nepot din sora mostenitor. Eu sunt stranepotul din sora ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare problema ??? nelu_nedi nelu_nedi buna ziua.. sunt posesorul unui act de vinzare -cumparare incheiat intre mine si fratele meu, actul nu are nici o clauza si este scutit de or ce sarcina si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)