Buna ziua!
Tatal meu a decedat in 2014 fara sa faca succesiunea cu sora lui dupa bunicii nostrii. Acum noi, cei 4 copii mostenitori, am inceput succesiunea cu matusa noastra. Tot ce avem de impartit sunt terenuri. Bunica i-a facut act de vanzare cumparare matusii pe cel mai valoros teren pe care il detinea. Tatal meu si sora lui au impartit terenurile si le-au folosit cum s-au inteles tot timpul asta de la Revolutie. Bunica a fost si ea in viata pana in 2002. Acum, la timpul succesiunii, matusa mea nu mai e multumita cu intelegerea lor si vrea sa obtina si urmatorul cel mai valoros teren.
Inteleg ca nu putem ataca actul de vanzare cumparare, dar se poate face ceva considerandu-se ca terenurile au fost de fapt imparatite asa de o bucata buna de timp?
Ce strategie recomandati?
Multumesc!
nu puteți face nimic la dezbaterea succesiunii. terenurile (procentual, nu fizic) se vor împărți așa cum prevede legea. ieșirea din indiviziune va fi mai grea.
Este de analizat actul de vanzare-cumparare de la mama (bunica) la fica (matusa) pentru a se vedea daca nu s-a incalcat cota rezervatarilor.
Discutati cu un Notar.
actul de v-c incheiat intre descendenti si ascendenti poate fi atacat in instanta , daca s-a incalcat rezerva succesorala a celorlalti mostenitori rezervatari .
Testament
julius05
O persoana de 76 de ani care ia decedat sotul acum multi ani, nu are copii mostenitori dar are un nepot din sora mostenitor. Eu sunt stranepotul din sora ... (vezi toată discuția)