avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare imobil executat silit-ce are dreptul sa ia ...
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare imobil executat silit-ce are dreptul sa ia debitorul

Am adjudecat un imobil executat silit. Ce are dreptul sa ia debitorul la plecarea din imobil? Poate lua usile, ferestrele obictele sanitare din baie, pardoseala, centrala+calorifere?
Exista undeva in legislatie unde este clarificata aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:33, 10 Mai 2015
Dvs ati adjudecat imobilul,nu si bunurile continute in acesta
Exista multe situatii in care debitorul ,cunoscand ca urmeaza sa piarda bunul imobil,executa actiuni de dezafectare a unor bunuri,preluand sau chiar distrugand parte din bunurile din imobil
Usile, ferestrele, obictele sanitare din baie, pardoseala, centrala+calorifere constituie parti componente incluse in notiunea de "bun imobil" deci nu sunt bunuri mobile ce pot fi luate din cladire.
Sediul materiei: - NCC
CAPITOLUL I - Despre bunuri în general
SECŢIUNEA 1 - Despre distincţia bunurilor
Art. 537 - Bunurile imobile
Sunt imobile terenurile, izvoarele şi cursurile de apă, plantaţiile prinse în rădăcini, construcţiile şi orice alte lucrări fixate în pământ cu caracter permanent, platformele şi alte instalaţii de exploatare a resurselor submarine situate pe platoul continental, precum şi tot ceea ce, în mod natural sau artificial, este încorporat în acestea cu caracter permanent.
Art. 538 - Bunurile care rămân sau devin imobile
(1) Rămân bunuri imobile materialele separate în mod provizoriu de un imobil, pentru a fi din nou întrebuinţate, atât timp cât sunt păstrate în aceeaşi formă, precum şi părţile integrante ale unui imobil care sunt temporar detaşate de acesta, dacă sunt destinate spre a fi reintegrate.
(2) Materialele aduse pentru a fi întrebuinţate în locul celor vechi devin bunuri imobile din momentul în care au dobândit această destinaţie.
Art. 541 - Universalitatea de fapt
(1) Constituie o universalitate de fapt ansamblul bunurilor care aparţin aceleiaşi persoane şi au o destinaţie comună stabilită prin voinţa acesteia sau prin lege.
(2) Bunurile care alcătuiesc universalitatea de fapt pot, împreună sau separat, să facă obiectul unor acte sau raporturi juridice distincte.
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cladiri anexe decs decs Buna ziua, Am un teren intravilan in jud Giurgiu pe care am adus un container (din acela in care locuiesc muncitorii pe santier) si un garaj turnat. Ambele ... (vezi toată discuția)
Act de dare în platĂ - aș dori să știu dacă într-un act notarial de dare în plată ... Cami2014 Cami2014 Aș dori să știu dacă într-un act notarial de dare în plată este corect să se treacă termenul imobil dacă este vorba de fapt de un teren, liber, ... (vezi toată discuția)
Impozitul catre stat in cazul mostenirii titlurilor tezaur VSim VSim Buna ziua As dori sa stiu care este impozitul catre stat in cazul mostenirii titlurilor Tezaur. Multumesc (vezi toată discuția)