avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT de DARE în PLATĂ - Aș dori să știu dacă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT de DARE în PLATĂ - Aș dori să știu dacă într-un act notarial de dare în plată ...

Aș dori să știu dacă într-un act notarial de dare în plată este corect să se treacă termenul imobil dacă este vorba de fapt de un teren, liber, fără niciun fel de imobil construit pe el? Este corect să apară la începutul actului termenul corect „teren” și apoi „imobil”? La începutul actului scrie clar că persoanele care dau terenul în plată, au achiziționat „terenul considerat fâneață”. iar ulterior se vorbește de „imobil”. Este corect sau trebuie cerut notarului să treacă peste tot exact termenul prevăzut în actul de dobândire, adică „teren”? Actul de dare în plată ține loc de act de proprietate pentru creditor sau trebuie însoțit și de actul de proprietate original? Se poate face intabularea pe numele creditorului doar pe baza actului de dare în plată notarial?
Vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cami2014 , utilizator 16:22, 27 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect sau trebuie cerut notarului să treacă peste tot exact termenul prevăzut în actul de dobândire, adică „teren”?

Este corect.
Codul civil, Art. 537
Bunurile imobile
Sunt imobile terenurile, izvoarele şi cursurile de apă, plantaţiile prinse în rădăcini, construcţiile şi orice alte lucrări fixate în pământ cu caracter permanent, platformele şi alte instalaţii de exploatare a resurselor submarine situate pe platoul continental, precum şi tot ceea ce, în mod natural sau artificial, este încorporat în acestea cu caracter permanent.

Sunt imobile, adică nu se pot mișca de la locul lor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul este tot imobil, ca nu se mișcă
Actul de dare în plată ține loc de act de proprietate pentru creditor sau trebuie însoțit și de actul de proprietate original? Se poate face intabularea pe numele creditorului doar pe baza actului de dare în plată notarial? Mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este act de proprietate și se intabuleaza
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cladiri anexe decs decs Buna ziua, Am un teren intravilan in jud Giurgiu pe care am adus un container (din acela in care locuiesc muncitorii pe santier) si un garaj turnat. Ambele ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executat silit-ce are dreptul sa ia debitorul ciprian333 ciprian333 Am adjudecat un imobil executat silit. Ce are dreptul sa ia debitorul la plecarea din imobil? Poate lua usile, ferestrele obictele sanitare din baie, ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare neautentificat produce efecte juridice? AdrianaCameliaS AdrianaCameliaS Un contract de vanzare cumparare cu privire la un bun imobil (teren, cladire), neautentificat, produce efecte juridice? Dar unul cu privire la un bun mobil ... (vezi toată discuția)