avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Norma de venit sau venit real
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Norma de venit sau venit real

Sunt persoana fizica si detin in proprietate doua locuinte in judete diferite din tara. Pe una dintre ele doresc sa o inchiriez in regim hotelier, iar pe cealalta doresc sa o inchiriez prin cedarea folosintei, in baza unui contract de inchiriere.
Ce variante de fiscalizare am, respectiv as dori sa stiu daca pot opta pentru sistemul real de impozitare si unde fac declaratiile fiscale pentru cele doua imobile, avand in vedere ca apartin de doua institutii administratve fiscale diferite?
In plus, daca nu am un contract de munca in desfasurare, ce obligatii fata de bugetele CAS si CASS am?
Cel mai recent răspuns: claudia99mirela , utilizator 16:08, 10 Mai 2015
Din cele expuse se pare ca varianta "sistem real" cu contabilitate in partida simpla ar fi mai indicata.
Sudiati Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi actele normative emise în aplicarea acesteia.

Pentru obligatii fiscale si alte obligatii studiati Codul Fiscal (Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborată cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare, ultima actualizare: Legea nr. 123 din 19 septembrie 2014).
Va multumesc pentru disponibilitate. Problema ar fi ca e greu pentru un nespecialist ca mine sa interpreteze toate aspectele prezentate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit din venit regim hotelier hostel: pot să fac o microîntreprindere și să plătesc 3% la sfârșitul lunii, sau cum să procedez? svalentins svalentins Buna ziua. Doresc pe viitor sa închiriez camere in regim hotelier cu ziua sau sa închiriez un pat in camera cu 4 paturi . Locația este in sect 6 Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)