avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr. zile CO in cazul concediilor medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr. zile CO in cazul concediilor medicale

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pt calculul nr de zile de CO in cazul in care angajatul a avut 4 luni si jumatate concediu medical.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: lilky , utilizator 14:38, 29 Iunie 2009
Numarul de zile al concediului de odihna este in numar de 21 de zile , specificat in CCM si , se calculeaza raportat la numarul de zile lucrate.Nu are legatura cu concediul medical de care a beneficiat angajatul.
Durata minima a C.O este de 21 de zile si se acorda proportional cu nr. de zile lucrate.
Concediul medical nu se ia in considerare ca zile lucrate.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Am venit din CIC pe 30 Aprilie. In CCM am trecute 21 zile lucratoare (m-am angajat in Decembrie 2005 la acesta firma ce se supune CCM pe ramura de comertului). Inseamna ca in mod normal am dreptul de 21/12= 1.75 zile/pe luna de concediu, asadar 8x1.75=14 zile (sau 9x1.75 zile=15.75?) pana la sfarsitul anului . Am lucrat luna Mai intreaga, la 1 Iunie am primit preaviz de desfiintare a postului si din data de 11 Iunie sunt in concediul medical cu bebe bolnav pana la sfarsitul lunii. De cate zile de concediu am dreptul pana la 1 Iulie, sau eventual 1 August , daca imi voi prelungi concediul medical?
Multumesc anticipat, Liliana J
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
lilky, utilizator
practic dvs ati lucrat de la 1 mai la 11 iunie, asta inseamna ca aveti dreptul la 2 zile de CO pana in acest moment. Pana la sfarsitul anului aveti dreptul la 8x1.75 zile de CO, proportional cu timpul efectiv lucrat.
Multumesc pentru raspuns.:D Am lucrat de la 30 Mai (inclusiv) pan ala 11 Iunie (Exclusiv).
Ma gandeam ca am dreptul la 21 zile/ la cate luni efectiv lucrez, insa numarul de zile ramanea neschimbat. De exemplu daca toata luna Iunie am concediu medical, ma gandeam ca voi avea 21 zile/11 luni! Acum realizez ca nu se putea asa ceva, multumesc frumos inca o data!
Liliana J
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
lilky, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 ... (vezi toată discuția)
Lamuriri co cristina29 cristina29 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri referitoare la concediul de odihna. Personalul din firma noastra este angajat din 01.03.2009. Am citit codul muncii, ... (vezi toată discuția)
Concediu marinica71 marinica71 la cate zile de concediu am dreptul daca am 17 ani vechime? (vezi toată discuția)