avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr. zile CO in cazul concediilor medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr. zile CO in cazul concediilor medicale

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza pt calculul nr de zile de CO in cazul in care angajatul a avut 4 luni si jumatate concediu medical.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: lilky , utilizator 14:38, 29 Iunie 2009
Cu multa placere.
:help: As mai avea o intrebare, nr. de zile de CO nu sunt proportionale cu vechimea in munca? Exista reglementari in ceea ce priveste cate zile de concediu se stabilesc la semnarea unui nou CCM, sau daca ai vechime in firma zilele cred proportional cu anii lucrati? De cate ori am schimbat jobul, am avut intotdeauna scris pe cartea de munca 21 zile...
Liliana J
Legea 53/2003 Codul Muncii prevede 20 de zile, CCMUN pe anii 2007-2010 prevede 21 de zile si se aplica prevederile acestuia de urma fiind mai favorabile. Legea prevede nivelul minim, daca angajatorul doreste sa acorde mai mult (si tare as vrea si eu sa il vad pe acela) legea nu il opreste cu nimic.
Stiu ca in urma cu foarte multi ani se lua in calcul si vechimea in munca la stabilirea numarului de zile de CO.
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 140.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Codul muncii si CCMUNN stabileste numai minimul de zile de CO si lasa la latitudinea angajatorilor ca, prin CCM, sa stabileasca durata efectiva in functie de vechimea in munca sau dupa alte criterii.
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Si eu as vrea sa vad angajatorul care ofera mai multe zile de CO din proprie initiativa. Asadar totul tine de modul cum negociem cu angajatorul CCM in momentul semnarii lui. Stiu ca aici unde lucrez acum, am incercat sa negociez mai multe zo;e de CO si la acel moment mi s-a spus ca se vor adauga zile in plus, proportional cu vechimea la acest job si nu are legatura cu ce vechime ai in munca. Asta este , vorbele se duc, scrisul ramane!#-o
Numai bine, Liliana J

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 ... (vezi toată discuția)
Lamuriri co cristina29 cristina29 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri referitoare la concediul de odihna. Personalul din firma noastra este angajat din 01.03.2009. Am citit codul muncii, ... (vezi toată discuția)
Concediu marinica71 marinica71 la cate zile de concediu am dreptul daca am 17 ani vechime? (vezi toată discuția)