avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum trebuie sa procedez?!!!- iesire cu minorul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum trebuie sa procedez?!!!- iesire cu minorul din tara

Pana acum 2 zile am fost casatorita, cum sotul a decedat in urma unui infart mi-a ramas baietelul de 13 ani cu fratele sotului. Eu lucrez in Italia legal si vreau sa il aduc aici cat mai repede langa mine.Ce documente imi trebuie si cum trebuie sa procedez deoarece nu pot sa lipsesc de la munca ca imi pierd serviciul?
Ii faceți copilului pașaport și îl scoateți din tara, veți prezenta certificatul de deces al soțului.
in cat timp pot sa fac pasaportul la urgenta?
Daca nu aveti timp 2 saptamani sa asteptati pt eliberarea unui pasaport simplu electronic, ii puteti face pasaport simplu temporar, vi-l da in aceeasi zi, in 2-3 ore.
Ii veti putea schimba apoi pasaportul din strainatate , cand asta urmeaza sa expire .

acte necesare :
certificatul de naştere al minorului, in original;
document(e) de identitate ale părinţilor sau al unuia dintre părinţi, al reprezentantului legal sau, după caz, al persoanei împuternicite, aflate în termen de valabilitate, în original;
dovada achitării taxelor şi a tarifului suplimentar pentru emiterea paşaportului, completate pe numele minorului, în original;
în situaţia în care cererea pentru eliberarea paşaportului simplu temporar este formulată de un singur părinte/reprezentant legal/persoană împuternicită, aceasta trebuie însoţită, după caz, şi de:

act de deces al părintelui, pentru cererile formulate de părintele supravieţuitor ori pentru cele formulate de persoana împuternicită de acesta, în original;

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor Kathyp Kathyp Ce [b]acte [/b]sunt necesare pentru [b]obtinerea pasaportului [/b]pentru minor in varsta de 6 luni? (vezi toată discuția)
Pasaport fetitei mele. Remusfloryn Remusfloryn Buna ziua.as dori sa ma informeze si pe mine cineva.ce acte necesare sunt necesare pentru ai scoate pasaportu fetitei mele.la urgenta fata este doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o intrebare am un bebe de 2 ani nu sunt căsătorită ... Ginapaskariu Ginapaskariu Buna seara am o intrebare am un bebe de 2 ani nu sunt căsătorită concubinul este plecat in belgia daca vreau sa ii fac pasaport la copil si am procura de la ... (vezi toată discuția)