avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatie pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatie pentru CCC?

Buna seara!am lucrat la o societate 8 luni pana pe data de 1 noiembrie 2014,mi am depus pt somaj pe data de 11noiembrie 2014, nestiind ca pierd continuitatea pe cartea de munca,acum sunt insarcinata,somaj iau pana la data de 13 august,termenul sa nasc e 14 august.as vrea sa intru in prenatal cu 01 august.Beneficiez de indemnizatie ccc dk am intrerupere 10 zile si dupa somaj?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 10 Mai 2015
1. Nu aveti nici o intrerupepe dupa somaj.

2. - Dvs solicitati concediu de maternitate in timp ce sunteti in somaj dupa care veti intra in CCC.
- Perioada de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) este eligibila pentru a beneficia de CCC.

3. Deci veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

mira10 a scris:

... Beneficiez de indemnizatie ccc dk am intrerupere 10 zile si dupa somaj?Va multumesc!

1.Nu aveti intrerupere, intrucat indemnizatia de somaj se acorda de la data incetarii c.i.m. daca actele sunt depuse in termen de 10 zile de la aceasta data.
Din cele postate de dvs reiese ca ati depus actele in termen.

2. Intrarea dvs in concediu de maternitate inainte de expirarea duratei somajului , va duce la suspendarea platii indemnizatiei de somaj care se va relua dupa terminarea CCC , avand in vedere ca dupa concediu de maternitate veti intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)