avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Baza de calcul venit din incasarea unei polite de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Baza de calcul venit din incasarea unei polite de asigurare de viata ajunsa la scadenta

Buna ziua, recent am primit de la ANAF o Decizie de Impunere anuala pt. anul 2012 pt. stabilirea contributiei la asigurari sociale de sanatate.
Mentionez in 2012 am incasat contravaloarea unei polite de asigurare de viata ajunse la scadenta.
Polita am platit-o bianual, timp de 10 ani, personal (nu a fost platita de vreun angajator).
Baza de calcul a contributiei la sanatate, conform deciziei ANAF, este intreaga suma primita de mine in 2012 de la firma de asigurari, insa aceasta suma s-a format pe parcursul a 10 ani din banii depusi bianual de mine in contul firmei de asigurari, plus o mica parte ce a constituit venitul din investitie.
Deci, exact ca si cum as fi depus banii intr-o banca, s-a strans o anumita dobanda pentru acestia, iar dupa zece ani mi se restituie sumele depuse+dobanda.
De aceea consider ca baza de calcul a asigurarilor de sanatate ar trebui sa fie doar ce am primit in plus fata de ceea ce am depus, si nu intreaga suma primita in 2012, ce reprezinta banii depusi pe parcursul a zece ani + venitul din investitii oferit de firma de asigurari.

As dori sa stiu parea dvs. in legatura cu acest subiect, respectiv daca baza de calcul ar trebui sa fie doar ce a ce am castigat in plus (profitul acestei investitii) si nu toata suma.

Multumesc.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 19:08, 10 Mai 2015
Depinde in foarte mare masura de modul in care a fost intocmita declaratia informativa depusa la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuală de la anaf pentru cass sunsray sunsray Am primit acum câteva zile de la ANAF o [b]decizie de impunere[/b], privind stabilirea [b]contribuției de asigurări sociale de sănătate[/b] pentru anul ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala anaf Razdrax Razdrax Buna ziua, As dori o lamurire daca se poate de la cineva care lucreaza in domeniul fiscal sau la ANAF. Sunt unul dintre milioanele de romani stabiliti ... (vezi toată discuția)
Plata cass din venituri realizate pentru anul 2012 a unui pensionar care este si angajat Adriana_Stoica Adriana_Stoica Am primit decizia de impunere pentru CASS pe anul 2012 iar baza de calcul trecuta in decizie este doar pentru venituri din activitati independente si este ... (vezi toată discuția)