avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Acte de insotire a marfii la targ
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Acte de insotire a marfii la targ

Fac parte dintr-o asociatie de handmade.Obisnuiam sa merg la targuri cu produsele facute de mine.La aceste targuri noi lucram ca sa vada lumea ca produsele sunt facute manual, de noi.Sunt PFA, si nu mai stiu cum sa merg acum la targ.Am inteles ca trebuie sa ne completam zilnic un aviz de insotire a marfii, cu marfa pe care o am la mine, dar daca noi lucram la targ nu mai corespunde avizul cu marfa pe care o am pe masa.Apoi la targ lumea negociaza pretul, dar daca eu in aviz am trecuta marfa la un pret cum pot negocia pretul, ca sa corespunda avizul cu casa.
Cel mai recent răspuns: ikuta , utilizator 20:36, 10 Mai 2015
Actele pe care le faceti cand produceti acasa sau in atelier, le faceti si in targ: bon de consum pentru materiile prime consumate si bon de predare pentru produsele finite realizate. Apoi faceti nota de receptie cu pretul de vanzare cu amanuntul.

Daca in urma negocierii cu clientul vindeti la alt pret decat cel afisat, faceti un proces verbal de modificare de pret si vindeti cum ati stabilit.
Bine dar pana fac eu procesul verbal imi pleaca clientul, iar ANAF-ul poate aparea in momentul urmator?Cum pot justifica ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de insotire a marfii la targ ikuta ikuta Fac parte dintr-o asociatie de handmade.Obisnuiam sa merg la targuri cu produsele facute de mine.La aceste targuri noi lucram ca sa vada lumea ca produsele ... (vezi toată discuția)
Comercializare produse artizanale/handmade în magazin. adaada93 adaada93 Bună seara, Sunt proprietarul unui magazin tip PetShop. Aș dori să comercializez în cadrul acestuia câteva produse confecționate de mine. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)