avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Bon fiscal la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Bon fiscal la PFA

Buna ziua,

Am o nelamurire pentru PFA cu activitate principala Prestari Servicii Foto/ Video, este obligatoriu emiterea de bon fiscal sau este suficient chitanta + eventual factura .
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:15, 11 Mai 2015
Conform disp.OUG nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit, contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre clienti, sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale si sa emita bonuri fiscale pe care sa le inmaneze clientilor.
Vezi si:
Normă metodologică din 18/04/2003 pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului
nr.28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice
fiscale, Publicat in Monitorul Oficial,Partea I nr.319 din 12/05/2003, Intrare in vigoare: 12/05/2003
Si:
Ordinul MFP nr. 159/2015 pentru stabilirea modelului şi conţinutului anunţului de atenţionare a clienţilor referitor la obligaţia de respectare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale:
Art. 2
(1) Începând cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligaţia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale afişează anunţul prevăzut la art. 1 la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, în aşa fel încât să fie vizibil clienţilor.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe baza de factura in cazul comertului cu amanuntul birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Am si eu o nelamurire: daca am ca obiect de activitate comert cu amanuntul, pot factura unor persoane juridice?Pentru uz propriu, nu pentru ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pfa floreaionelm floreaionelm persoanele fizice autorizate au obligatia de a folosi case de marcat? (vezi toată discuția)