avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare pe baza de factura in cazul comertului cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare pe baza de factura in cazul comertului cu amanuntul

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire: daca am ca obiect de activitate comert cu amanuntul, pot factura unor persoane juridice?Pentru uz propriu, nu pentru revanzare.Va rog sa imi raspundeti cat de repede!Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:22, 13 August 2008
Puteti emite factura.
Nu este treaba dvs pt ce cumpara persoana juridica si nici nu va intereseaza.Nu scrieti in factura scopul.

avocat Claudiu Lascoschi
Comertul cu amanuntul nu inseamna ca se pot comercializa marfuri numai persoanelor fizice.
Conform Ordinului 601/2002 Vânzarea cu amănuntul este revânzarea (vânzarea fără transformare) de
mărfuri noi şi folosite, către publicul general, pentru consum şi utilizare
personală sau în gospodărie, prin magazine, supermagazine, case de comenzi
prin poştă, vânzători ambulanţi, cooperative de consum, case de licitaţie
etc.
Deci puteti vinde si unei persoane juridice.
Normă metodologică nr. (r1) din 18/04/2003
Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 348 din 25/04/2005
Intrare in vigoare: 25/04/2005
pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

CAPITOLUL I
Dispoziţii generale

Art. 1. - (1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, prin agenţi economici se înţelege persoanele fizice şi juridice, asociaţiile familiale, precum şi orice alte entităţi care efectuează cu plată, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, livrări de bunuri cu amănuntul şi/sau prestări de servicii direct către populaţie, cu excepţia instituţiilor publice.
(2) Agenţii economici care nu intră sub incidenţa ordonanţei de urgenţă pot opta pentru utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, în condiţiile legii.
(3) Agenţii economici care au obligaţia utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi cei prevăzuţi la alin. (2) sunt denumiţi în continuare utilizatori.
Art. 2. - Utilizatorii au obligaţia să elibereze clienţilor bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate cu amănuntul şi/sau serviciile prestate şi, la solicitarea acestora, le vor elibera şi factură fiscală, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la pfa misha19 misha19 Buna ziua, Am o nelamurire pentru PFA cu activitate principala Prestari Servicii Foto/ Video, este obligatoriu emiterea de bon fiscal sau este suficient ... (vezi toată discuția)
Consiliul local trebuie sa emita bonuri fiscale? alinacapsa alinacapsa Buna ziua!Consiliul local pentru bunurile pe care le detine in administrare, de exemplu, terenuri sportive oferite spre inchiriere, trebuie sa emita bonuri ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pfa floreaionelm floreaionelm persoanele fizice autorizate au obligatia de a folosi case de marcat? (vezi toată discuția)