avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Consiliul local trebuie sa emita bonuri fiscale?
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Consiliul local trebuie sa emita bonuri fiscale?

Buna ziua!Consiliul local pentru bunurile pe care le detine in administrare, de exemplu, terenuri sportive oferite spre inchiriere, trebuie sa emita bonuri fiscale sau este de ajuns completarea unei facturi si a chitantei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:13, 12 August 2015
OUG 28/1999:

Art. 1. - (1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Norme OUG 28/1999:

Art. 1. - (1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, prin agenţi economici se înţelege persoanele fizice şi juridice, asociaţiile familiale, precum şi orice alte entităţi care efectuează cu plată, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, livrări de bunuri cu amănuntul şi/sau prestări de servicii direct către populaţie, cu excepţia instituţiilor publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat la pfa cu cod caen 0113 lavinia689 lavinia689 Am infiintat un pfa pe cod caen 0113..am nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Casa de marcat i.i. servicii-reparare si intretinere autovehicule Gianina stavarache Gianina stavarache Buna ziua. Pentru o intreprindere individuala, prestari servicii-reparare si intretinere autovehicule, este necesara casa de marcat? Este de ajuns doar ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casa de marcat la o fundatie nebunica nebunica Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o fundatie de utilitate publica, care are si venituri proprii din incasarea contributiei de la beneficiarii serviciilor ... (vezi toată discuția)