Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca o fundatie de utilitate publica, care are si venituri proprii din incasarea contributiei de la beneficiarii serviciilor sociale ( persoane fizice ) este obligata sa foloseasca casa de marcat fiscala. Fundatia, in cei 22 ani de activitate nu a folosit casa de marcat, dar , studiind OG 28/1999 cu modificarile ulterioare, nu vad cum ar putea fi incadrata la exceptii.De altfel , fundatia nu desfasoara activitate economica deci nu cred ca se incadreaza la categoria agent economic ( art 1 alin 1 OG 28/99), in schimb presteaza servicii de asistenta sociala pentru o categorie defavorizata a populatiei. Multumesc anticipat
Daca prestati servicii catre populatie, da. Norme OUG 28/1999:
Art. 1. - (1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, prin operatori economici se înţelege persoanele fizice şi juridice, întreprinderile familiale, precum şi orice alte entităţi, cu excepţia instituţiilor publice, care încasează, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie.
Casa de marcat
Ganoderma13
Am un PFA , cod CAEN 9604 (activitati intretinere corporala). De la infiintare eliberez chitante si nu bon fiscal, contabila imi spune ca nu e obligatorie casa ... (vezi toată discuția)