avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate casa de marcat la o fundatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate casa de marcat la o fundatie

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca o fundatie de utilitate publica, care are si venituri proprii din incasarea contributiei de la beneficiarii serviciilor sociale ( persoane fizice ) este obligata sa foloseasca casa de marcat fiscala. Fundatia, in cei 22 ani de activitate nu a folosit casa de marcat, dar , studiind OG 28/1999 cu modificarile ulterioare, nu vad cum ar putea fi incadrata la exceptii.De altfel , fundatia nu desfasoara activitate economica deci nu cred ca se incadreaza la categoria agent economic ( art 1 alin 1 OG 28/99), in schimb presteaza servicii de asistenta sociala pentru o categorie defavorizata a populatiei. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:25, 10 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca prestati servicii catre populatie, da. Norme OUG 28/1999:

Art. 1. - (1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, prin operatori economici se înţelege persoanele fizice şi juridice, întreprinderile familiale, precum şi orice alte entităţi, cu excepţia instituţiilor publice, care încasează, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Pentru ong acele venituri despre care scrieti ca le incaseaza pentru ca presteaza servicii de asistenta sociala sunt de natura economica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat i.i. servicii-reparare si intretinere autovehicule Gianina stavarache Gianina stavarache Buna ziua. Pentru o intreprindere individuala, prestari servicii-reparare si intretinere autovehicule, este necesara casa de marcat? Este de ajuns doar ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat Ganoderma13 Ganoderma13 Am un PFA , cod CAEN 9604 (activitati intretinere corporala). De la infiintare eliberez chitante si nu bon fiscal, contabila imi spune ca nu e obligatorie casa ... (vezi toată discuția)
Consiliul local trebuie sa emita bonuri fiscale? alinacapsa alinacapsa Buna ziua!Consiliul local pentru bunurile pe care le detine in administrare, de exemplu, terenuri sportive oferite spre inchiriere, trebuie sa emita bonuri ... (vezi toată discuția)