avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua !

O persoana angajata pe postul de sofer la o unitate scolara care are decizie de pensionare incepand cu 8 aprilie 2015 isi poate continua activitatea si daca da pana la ce data si in ce conditii ? Trebuie sa renunte la pensie ?

Daca se poate sa-mi spuneti si o baza legala.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:59, 11 Mai 2015
Cu timp partial nu norma intreaga. Daca renunta la pensie se poate si cu norma intreaga.
Daca renunta la pensie si merge in continuare cu norma intreaga pana cand ar mai putea ramane in campul muncii?/
Precizati despre ce fel de pensie este vorba:
-Limita de varsta
-Anticipata
-Anticipata partiala
-Invaliditate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie sau salar ? GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Buna seara ! Sunt sofer la o unitate de inavatamant pe masina de transport scolari. Azi, 29.12.2014 mi-am depus dosarul de pensionare la casa de pensii. ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata poeana poeana Sunt nascuta pe 15.09.1957 si am o vechime de 25 ani si 8 luni in campul muncii . De 4 ani sunt pensionata pe caz de boala de gradul 3 si am decizia de ... (vezi toată discuția)
Situatiile carora le sunt aplicabile prevederile legii nr. 155/2015 IRINA ANGELA IRINA ANGELA Referitor la aplicarea legii 155/2015. S-a scris ca : Potrivit unui comunicat de presa de miercuri al Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), persoanele ... (vezi toată discuția)