avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deplasare avans
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deplasare avans

Un salariat pleaca indelegatie in strainatate 2 saptamani.Cat ii pot da avans pt deplasare tinand cont ca va sta 2 saptamni ?
Cel mai recent răspuns: giuglea , utilizator 14:07, 12 Mai 2015
Diurna pentru delegatii externe este reglementata de HG nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
Diurna este stabilita la nivelul legal acordat, pentru fiecare tara in parte, in institutiile publice, indexat cu 2,5.
Perioada pentru care se acorda diurna in valuta se determina in functie de mijlocul de transport folosit, avandu-se in vedere momentul decolarii avionului, la plecarea in strainatate, si momentul aterizarii avionului, la sosirea in tara, de si pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a Romaniei.
In cazul calatoriilor cu trenul sau masina, se va lua in considerare momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, atat la plecarea in strainatate, cat si la inapoierea in tara.
Da dar idea este ii pot da avans pt deplasare sa zic 3000 euro sau trebuie maxim 5000 lei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul diurna externa elia_carmen elia_carmen cat este si cum se calculeaza diurna pt doua zile in Emiratele Arabe ? (vezi toată discuția)
Diurne soferi ban gheorghe ban gheorghe va rog sa imi spuneti cum se calculeaza diurna unui sofer (vezi toată discuția)
Plata diurna externa Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa aflu daca diurna externa cuvenita personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unei misiuni cu caracter temporar trebuie ... (vezi toată discuția)