avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere

mi-a venit intretinerea pe luna trecuta 240 ron pentru un ap, cu 2 camere, 3 persoane.Mie mi se pare extrem de mult, daca acum este atat la iarna oare cat va fi?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 17:41, 30 Iunie 2009
Faceti o cerere scrisa prin care solicitati sa va explice care sunt costurile de intretinere pe persoana , atat pe perioada de vara , cat si pe perioada de iarna....
Mult succes ,
Faceti o adresa scrisa la administratie, prin care solcitati lamuri. In cazul in care vi se pare nejustificat adresativa unui avocat.
anissia a scris:

mi-a venit intretinerea pe luna trecuta 240 ron pentru un ap, cu 2 camere, 3 persoane.Mie mi se pare extrem de mult, daca acum este atat la iarna oare cat va fi?


In asociatia noastra aproximativ 50% din cota lunara de plata a unui proprietar este data de apa rece. E in jur de 4 lei m.c. si fiecare consuma dupa cat are nevoie sau cum este obisnuit.
Apa este contorizata individual si sunt apartamente ce consuma constant 20-25 m.c. apa lunar.
Cheltuielile salariale si administrativ-gospodaresti sunt in jur de 0,30 le/m.p. La un apart de 70 m.p ajung la aprox 20 lei.
Cheltuielile colectare- transpost gunoi plus energia electrica consumata de lift si iluminat casa scarii ajung la aproximativ 6 lei/persoana.
Mari diferente de la o luna la alta la acelasi proprietar sau in aceeasi luna intre 2 proprietari cu acelasi nr de persoane si aceeasi suprafata sunt datorate consumului de apa inregistrat individual.

Pare mult 240 lei pentru o luna , dar vedeti ce ati consumat, ce cheltuieli sunt cuprinse in aceasta suma.
la mine in apartament nu este contorizat absolut nimic, si se pare ca nici pe scara deoarece presedinta nu este de acord.
ca exemplu va pot spune ca gazele pentru 3 persoane ma costa 90 de lei.( sa nu mai spun ca eu eram in renovare, de abia ma mutasem si in luna aprilie nici nu eram conectata la gaze, dar asta nu conteaza, atata timp cat suntem la comun, la comun platim)
eu sunt noua in acest bloc, dar sunt de-a dreptul socata de aceste preturi, pentru ca la iarna inseamna ca banii de pe CIC ii voi da doar la intretinere.Nu stiu ce sa spun, dar la toata lumea ii este frica de presedinta blocului, toata lumea vorbeste pe la colturi dar nimeni nu face nimic in acest sens.
Eu cand m-am mutat la mine in apartament m-am speriat de nivelul intretinerii. Prin urmare m-am interesat din ce cauza este asa mare (era vorba de centrala termica de bloc veche si cu randament foarte mic care consuma foarte mult gaz), am intrat in comitetul executiv si de atunci incerc sa realizez schimarea instalatiei termice. Dureaza mai mult deoarece nu toti au bani de dat dintr-o data, dar am intocmit o lista de plata esalonata, am obtinut oferte si in momentul in care se vor strange banii necesari vom proceda la schimbarea ei.
Pe scurt - am aflat problema sumelor mari la intretinere si am incercat o rezolvare a acesteia. Ar trebui sa faceti acelasi lucru.

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera cmpanait cmpanait As dori sa aflu cum se procedeaza cu repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera, in conditiile in care imobilul are centrala de bloc ... (vezi toată discuția)
Contestare suma intretinere ionu roman ionu roman Vreau sa contest valoarea intretinerii pe care mi-a stabilit-o pe luna noiembrie intrucat mi se pare neconcordanta cu realitatea! Sunt chirias intr-un ... (vezi toată discuția)
Lndex apa in avans mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema. Avem un vecin care in lunile de vara declara la indexul apometrelor mai mult decat ar avea real, pentru ca ... (vezi toată discuția)