avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme inmatriculare masina. Am nevoie de cateva ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme inmatriculare masina. Am nevoie de cateva sfaturi

Buna ziua,

As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra de specialitate. Pe scurt, sa va spun povestea mea. Acum 2 saptamani am cumparat o masina de la un amic (o persoana cunoscuta) printr-un act de vanzare-cumparare. Mi s-a eliberat si un certificat fiscal pe 0. Pe talon si pe cartea de identitate e trecuta insa o alta persoana. La randul ei, aceasta persoana a vandut masina catre Midocar in septembrie 2013, urmand ca vanzatorul masinii mele sa o cumpere de la Midocar. Pe talon, apare mentiunea ca masina a fost instrainata catre Midocat in septembrie 2013, dar binenteles nu s-au facut niciodata actele. Cel mai probabil, ca sa nu plateasca taxa auto, cei 2 proprietari pe care masina i-a avut in ultimii 2 ani nu au facut transcrierea dreptului de proprietate si au circulat cu masina asa. Cel mai ciudat este ca asigurarea a fost facuta pe numele proprietarului de la care am luat eu masina, desi acesta nu figureaza in talon. Practic, el doar o inregistrare fiscal, dar nu o si inmatriculase.

Ce pot face eu acum ca sa inmatriculez masina? Am discutat cu cineva si mi-a spus ca ar fi bine sa dovedesc cumva parcursul masinii de la proprietarul din cartea de idenitate pana la mine: adica sa am copiile dupa actele de vanzare cumparare dintre el si Midocar, dintre Midocar si cel de la care am luat eu masina, dintre mine si vanzator.

Astept cu interes opinii/sfaturi cu privire la speta mea.

Multumesc,
Anca

Alte discuții în legătură

Proprietar talon in arest Alex280594 Alex280594 Buna ziua! Am achizitionat o masina second hand acum cam 5 ani de la cineva din oras de pe olx,cand s-au facut actele de vanzare-cumparare au fost facute niste ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)