avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aplicare legea 70
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aplicare legea 70

Buna ziua,

Am firma de transport international de marfuri si am o nelamurire.Conform legii 70, am voie sa acord avans pt. deplasare unui sofer care pleaca in cursa mai mult de 5000 lei? Daca am trei soferi care pleaca in aceeasi zi in cursa care e plafonul maxim ce-l pot acorda ca avans de deplasare in ziua respectiva? Alimentarea camionului intra in cheltuieli de deplasare, justificate pe decont...la fel si taxele de drum? Sau art.4 litera b imi da voie sa acord o suma mai mare, nu doar 5000 lei? Explicati-mi va rog. multumesc.
Cel mai recent răspuns: genni , utilizator 19:53, 11 Mai 2015
Faceti carti de credit pe numele soferilor din contul societatii, cu limita de suma.
Faceti contracte cu firme de livrare motorina (chiar din strainatate), negociati preturi avantajoase; aceste firme dau carduri de alimentare valabile in reteaua lor, cu decontare ulterioara.
Taxele de drum se pot plati on-line.
ok...dar in cazul in care nu am contracte incheiate in vederea alimentarilor si taxa de drum pt. pt. unele tari, ex.austria nu merge inca on-line ce fac? Vreau un rasp. conf. legii 70.Am voie sa acord mai mult de 5000 lei, ca avns de deplasare? Cu cartea de credit cum inregistrez in contabilitate, care e nota contabila cand scot bani de pe ea ex. pt. taxa de drum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri motorina cash jonny_6 jonny_6 Buna ziua!Imi puteti spune daca la o firma de transport marfuri se pot atasa la deconturile de deplasare bonuri de alimentare motorina achitate cu numerar care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare decont luubers luubers buna ziua, am urmatoarea situatie: - un sofer pleaca ca in cursa; la plecare i se da un avans de 500 euro. -la intoarcere preda decontul si cheltuielile in ... (vezi toată discuția)
Delapidare / furt /recuperare salar zaicaioan zaicaioan Am fost angajat la o firma de transport ca sofer camion cu contractul in slovacia eu cu varul meu in echipaj 2 pe acelasi tir ...dupa 3 zile ne a dat un avans ... (vezi toată discuția)