avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Transcrierea fiscala a masinii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Transcrierea fiscala a masinii

Buna ziua,

In urma casatoriei am schimbat buletinul cu noul nume si noua adresa. Ca urmare, am demarat procedura de transcriere fiscala a masinii proprietate personala de la vechiul domiciliu (Judet Dambovita) la noul domiciliu (Bucuresti).

In urma solicitarii acestei transcrieri, dosarul a fost transmis de catre vechea administratie fiscala catre Bucuresti Sector 5 prin posta. Desi au trecut mai bine de 30 de zile (6 saptamani) de la solicitarea transcrierii, documentele se pare ca nu au ajuns la administratia fiscala a Sectorului 5.

In acest timp am fost nevoiti sa vindem masina, am facut act de vanzare cumparare, insa noului proprietar nu-i putem furniza fisa de inmatriculare vizata de fisc. Ce putem face in aceasta situatie, avand in vedere faptul ca de la momentul vanzarii se apropie trecerea termenului de 30 de zile in vederea inmatricularii pe noul proprietar. Pot solicita celor din Dambovita vizarea fisei de inmatriculare sau trebuie sa astept pana ajunge dosarul la Bucuresti? Exista un termen legal de finalizare a transcrierii?

Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: mirel_zahir , utilizator 22:59, 11 Mai 2015
Termenul legal prevazut pentru finalizarea procedurii de inmatriculare auto este de 30 de zile de la data intocmirii documentului de instrainare
Multumesc pentru raspuns, insa cum pot finaliza procedura de instrainare daca decizia de impunere fiscala ca urmare a schimbarii domiciliului nu a fost emisa de Sector 5 (pentru ca sustin ca nu au ajuns documentele), iar de la Dambovita nu se poate face pentru ca ei au trimis deja documentele?

Pentru transcrierea fiscala ca urmare a schimbarii domiciliului exista un termen pentru fisc?
Termenul de 30 de zile
Pentru urgentarea finalizarii procedurii de inmatriculare,avand in vedere lendoarea birocratica,exista varianta ca personal dvs sa solicitati copie a documentelor de la autoritatea fiscala Dambovita pe care sa le predati la sector 5 bucuresti-ocazie cu care se poate finaliza si interesul dvs
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2015
ynocentta, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns, vom incerca si aceasta varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Restituirea taxei auto M@rion M@rion Am inteles ca cererea pentru restituirea taxei auto se depune la fisc. Dar la care? (M-am mutat in alt judet, iar masina n-am apucat s-o inmatriculez inca. CI ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu impozit auto Cosmin Antohe Cosmin Antohe Am schimbat domiciliul in Iulie 2015 dar adresa de transfer am depus-o in August 2016. Intrebarea mea este: care lege se aplica: Cod fiscal 2015 sau cod ... (vezi toată discuția)