avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis de conducere acumulare 15p penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis de conducere acumulare 15p penalizare

Salutari tuturor...
Am primit prin posta o invitatie la politia municipala Bacau prin care a trebuit sa predau permisul de conducere datorita acumularii celor 15 puncte de penalizare
Intrebarea mea este..nu exista o metoda pt a recupera permisul mai devreme sau imediat? o reexaminare sau o contestatie ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:24, 12 Mai 2015
oug 195
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;

Art.104. – La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.

Mai putin de 30 de zile nu se poate suspenda dreptul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)
Conducere cu permis retinut lucian365 lucian365 [quot]buna ziua, o sa incerc sa fiu rapid in a va face cunoscuta problema...... 08.04.2012 am avut un accident victime dar care nuau depus ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! permis retinut pt o depasire neregulamentara pt 30 ... Angelo2011 Angelo2011 Buna ziua! Permis retinut pt o depasire neregulamentara pt 30 de zile! In perioada retinerii permisului, fortat de imprejurari am condus o masina pe o distanta ... (vezi toată discuția)