avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cei care arunca gunoaie pe fereastra apartamentului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cei care arunca gunoaie pe fereastra apartamentului sau din masini ar putea fi sanctionati cu amenzi drastice

Am citit articolul de pe site ;i am cateva intrebari:
Am inteles cu gunoiul, dar cei care spala balcoanele cu furtunul cate 0 ora cum pot fi incadrati?
Alt aspect concret: In jurul blocului am avut amenajat spatiu verde de noi locatarii. Aveam flori, arbusti ornamentali cumparati de noi sau plantati de administratiile anterioare. Actualul primar a defrisat tot pana la limita de 70 cm cât este proprietate comuna a locatarilor. A pus gazon, a extins parcari, etc. Ni s-a spus ca terenul este al primariei ! Nu avem dreptul sa dispunem in privinta folosirii lui ca spatiu verde. In aceste conditii cred ca nici un alt spatiu aflat mai departe de 70 cm sa nu cada in competenta noastra pentru ]ntretinere, recte trotuare, alei etc. Lege care nu a tinut seama de realitate! In orasul meu nu exista asociatii de proprietari pentru ca au fost desfiintate de primarie.
Multumesc pentru un eventual raspuns
Despre ce oras este vorba? Daca nu este secret, bineinteles!:)

Primaria nu are cum sa desfiinteze asociatiile de proprietari pentru simplul motiv ca nu le infiinteaza primaria, asociatiile de proprietari fiind infiintate prin hotarare judecatoreasca.

Asociatia de proprietari se infiinteaza in conformitate cu prevederile LEGEA nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si reprezinta o asociere de persoane care au calitatea de proprietari.

Acest drept este prevazut in CONSTITUTIE.

Art. 40
Dreptul de asociere
(1) Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.

Art.1-Legea nr. 230/2007
Prezenta lege reglementeaza aspectele juridice, economice si tehnice cu privire la infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, precum si modul de administrare si de exploatare a cladirilor de locuinte aflate in proprietatea a cel putin 3 persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, inclusiv in cazul celor care au in structura lor si spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta .

Gasiti legislatia specifica asociatiilor de proprietari aici
[ link extern ]
si aici
[ link extern ]

Spalarea balconului este o problema a proprietarului respectiv si nu ii puteti interzice sa isi spele proprietatea, doar in cazul in care va produce un prejudiciu ii puteti solicita daune prin instanta dar nu cred ca merita efortul.
Daca spatiul adiacent apartine primariei nu aveti ce face, este domeniu public si primaria impune regulile.
@cyan,
Daca spatiul adiacent apartine primariei nu aveti ce face, este domeniu public si primaria impune regulile.

Nu mai raspanditi panica pe-aici!

De fapt spatiile apartin Consiliului Local si pana la un moment dat, se poate spune ca ei impun regulile - numai ca pentru acest lucru trebuie sa fie data o HCL.
Bun sa zicem ca acolo se inteleg cei de la putere cu cei din opozitie si toate spatiile disponibile (ma rog, o parte dintre ele) se transforma in spatii pentru parcari auto, ca vorba aia, la cat s-a marit parcul auto, unde sa le mai parcheze oamenii, dar noi ce facem? Presa, radio-tv. ce face? Credeti ca risca cineva pe tema aceasta? Nu cred!

In legatura cu topicul - nu stiu daca raul se mai poate indrepta, dar totusi, 0,75 m de trotuar si spatiu verde, cred ca nu ajung nici pentr niste gaze sa respire. Poate mai puteti face ceva. cereti ajutorul si protestati impreuna cu organizatiile ecologiste din oras.
Mult succes!

Au fost desfiintate vechile asociatii de proprietari iar apoi s-au oferit contracte individuale între fiecare persoană şi societatile pentru servicii
Ar fi foarte interesant sa ne spuneti in ce oras se intampla aceasta situatie descrisa.
Si de partile comune cine raspunde?

Toate locuintele din condominii sunt contorizate individual cu contoare de apa si gaze recunoscute de furnizorii de utilitati?

Nu sunt deloc pierderi de apa??:O

Cum se repartizeaza cheltuielile cu ascensorul, curatenia in imobile, reparatia terasei sau reparatiile curente?

Care este numele acestui oras ideal?:) Nu ne mai tineti pe jar!

Alte discuții în legătură

Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Citire apometre neluate in considerare Stefania-2010 Stefania-2010 Buna ziua, La mine in bloc admistratorul nu vrea sa ia in considerare decit citirea la apa calda , nu si la cea rece. Motivul e ca apometrele din bloc ar fi ... (vezi toată discuția)
Hotie legala alina_25 alina_25 Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta ... (vezi toată discuția)