avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formular portabil A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formular portabil A1

Stie cineva daca un agent de munca temporara ce trimite angajatii sa lucreze in UE e obligat sa emita formularul A1?
Mentionez ca angajatii lucreaza cu contract de muncă temporara, între acestia si societatea comerciala cu sediul in RO, cu încadrare în muncă temporară pentru utlizator din UE
– contract de punere la dispozitie, între societatea comericiala cu sediul in RO si utilizatorul din UE
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 11 Ianuarie 2018
Nu exista o obligatie in a obtine A1 insa, fara acest formular, agentul de munca temporara ar trebui sa plateasca toate contributiile sociale in tara unde isi desfasoara activitatea angajatii sai, in speta dvs. in tara unde functioneaza utilizatorul: [ link extern ] /
De aceea, in practica se solicita A1 din Romania, chiar si pentru agentii de munca temporara si chiar pentru misiuni/detasari pe o durata scurta, de la cateva zile incepand.
Bună ziua As dori sa aflu de unde pot scoate formularul A1
Documentul portabil A1 se eliberează de către Casa Națională de Pensii Publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 florin444 florin444 Buna ziua,o societate comerciala prestatoare de servicii in constructii este in curs de a obtine un contract intr-o tara a CE cu o firma de constructii, unde ... (vezi toată discuția)
Munca germania andrei565 andrei565 O firma Română de constructie angajeaza pe Moldoveni cu pasaport Biometric MD fara cetatenie Ro, apoi o firma Germana incheie contract pentru ... (vezi toată discuția)
Obtinere formular a1 sicabboy sicabboy Sunt intetesat sa aflu detalii (pasi, impedimente, indicatii) de la o persoana care a mai facut demersuri pentru obtinerea formularului A1 de la ... (vezi toată discuția)