avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovit pe terenul de fotbal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovit pe terenul de fotbal

Buna seara ! Am intampinat o problema , in timpul unui meci de fotbal oficial in liga a-V-a in repriza a-2-a minutul 55 am fost lovit din spate cu pumnul in ochi de un adversar (intentionat) am fost la politie ,am depus plangere si am fost si la medicul legist unde am obtinut certificat medico-legal in care specifica:
1.Examinare medico-legala:
Acuze pacient:
-dureri orbito-sprancenare stg.
Examen obiectiv:
-regiunea orbito-palpebrala superioara stg difuz si intens tumefiata,echimozata brunviolaceu,fluctuenta;
-hiperemie conjunctivala accentuata ochi stg;
-orbitar stg inferior,excoriatie 0,5 cm,orizonatala,crusta hematica aderenta,pe fond moderat tumefiat,fluctuent.

2.Acte medicale si rezultatele investigatiilor:
-nu prezinta.

Concluzii:
Numitul ..... prezinta leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corp dur.
Pot data din 10.05.2015 .
Necesita 4-5 (patru-cinci) zile de ingrijiri medicale de la data producerii leziunilor traumatice .
Iar arbitrul meciului fiind un apropiat al gazdelor , a scris in raportul meciului ca m-ar fi lovit neintentionat cu cotul .Martori care au vazut intr-adevar cum s-a intamplat au fost :atat jucatorii din teren cat si persoanele de pe margine si din tribuna.
~ Conținut șters la cerere ~
Depinde ce doriți dvs., tragerea la răspundere penală a celui care v-a lovit sau doar niște despăgubiri pentru prejudiciul și suferința pricinuită. Cu certificatul medico-legal vă puteți prezenta să depuneți plângere pentru loviri și alte violențe. Trebuie să se dovedească și fapta, cu martori, colegi de-ai dvs., și faptul că ați fost lovit în mod intenționat și nu accidental.
Dacă doriți totuși doar să fiți despăgubit, puteți încerca medierea cu cel care v-a lovit, iar în cadrul acestui proces puteți solicita și primi ceea ce pretindeți , fără a mai implica organele de urmărire penală.
Martori sunt care pot confirma ca am fost lovit intentionat.Am depus plangere si am scos certificat medico-legal pentru ca vreau sa plateasca intr-un mod sau altul pentru ce a facut.In baza plangerii ,a certificatului medico-legal si a martorilor il pot da in judecata in caz ca nu ajungem la nicio intelegere comuna ? (pentru ca am auzit pareri diverse precum ca 3-4 zile de ingrijiri medicale nu sunt suficiente) Va multumesc pentru raspuns !
Da, în situația în care nu va exista răspundere penală, puteți acționa și în civil, pe baza probatoriului pe care îl dețineți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)
Agresiune stefan dan stefan dan buna ziua .Va rog foarte mult datimi si mie mai multe informatii cu privire la o agresiune dupa mine cam grava ; am fost batut de o banda de tigani din ... (vezi toată discuția)
Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)