avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Problema legata de pastrarea anonimitatii ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Problema legata de pastrarea anonimitatii ?

Buna ziua !

Ma intereseaza sa stiu daca prin publicarea pe internet a unor poze din curtea unui spital de psihiatrie in care apar si masini parcate carora li se vede clar numarul de inmatriculare ar fi o problema de incalcarea a confidentialitatii/anonimitatii/dreptului la viata privata a unor posibili pacienti sau apartinatori ai acestora si daca se constituie o incalcare a legii si/sau daca pot fi tras la raspundere in vreun fel pentru acest lucru ?

Mentionez ca nu am fotografiat pe cineva anume ci pur si simplu au aparut acele masini in imagine (unele parcate, altele in miscare) si nu am dat atentie.

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:29, 21 Mai 2015
Fiind vorba despre spatiul interior din curtea unui spital,trebuie atent studiat statutul terenului
Daca terenul nu apartine domeniului public,exista posibilitatea ca publicarea imaginilor sa aduca probleme autorului acestora
Este teren public. Oricine poate parca acolo. Este spital de stat si nu privat.

Prin urmare ?

Multumesc mult !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
XmasterX, utilizator
Prin urmare...puteti publica pozele.
Daca avocatul unei parti vatamate va demonstra ca spitalul respectiv este spatiu privat destinat unui serviciu public, luati in considerare articolul de mai jos:

Cod civil Art. 74 - Atingeri aduse vieţii private
Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:

c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite;

De acord, dar v-ati putea informa la primarie despre statutul exact al spatiului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatura catre cont de facebook marian_d marian_d Buna ziua, Detin un website in care postez informatii despre activitatea unor persoane publice de la nivel local si national. Majoritatea informatiilor ... (vezi toată discuția)
Aparut foto/video in ziar fara acord invisible593 invisible593 Buna ziua, povestea in mare: am mers ieri intr-o padure, la iesirea dintr-un oras sa ne jucam (tragem in niste sticle care le aranjasem drept tinte) cu un ... (vezi toată discuția)
Poze si imagini difuzate fara accordul meu bigpaulie bigpaulie Buna ziua , As dori sa adresez o intrebare comunitati Avocatnet.ro privitoare la faptul ca in prealabil desfasurari cercetarii judecatoresti in dosarul penal ... (vezi toată discuția)