avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Căi de rezolvare a unei executări silite pentru un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Căi de rezolvare a unei executări silite pentru un CAR

In anul 2012 am solicitat si obtinut un imprumut la un CAR. Din banii obtinuti am imprumutat pe unul din girantii mei, cu conditia sa participe la rate. Din păcate, datorită unor evenimente foarte grele prin care am trecut și trec în familie, nu am mai făcut față. Ca urmare, cu câteva zile în urmă, unul din giranți m-a anunțat că i se va pune poprire pe salar și că dosarul meu e la executorul judecătoresc. AM fost la executor să mă interesez, dar din păcate adresele către locurile de muncă ale giranților și al meu au fost deja trimise. Cum e posibil ca nici eu nici giranții să nu primim acasă nici o înștiințare, nici din partea CAR-ului respectiv, nici din partea instanței sau a executorului, înainte de a se decide popririle? Eu sunt înscris și în Biroul de Credite, deci nu am șanse să iau un credit care să acopere suma cerută. Ce se mai poate face? Cum se mai poate rezolva această situație? Menționez să lucrez cu contract pe perioadă nedeterminată, am un salariu de 1460 de lei, sunt divorțat și am crescut singur doi copii. Ambii copii sunt acum majori iar unul din ei, de puțin timp, lucrează cu carte de muncă, celălalt fiind cu handicap grav fără însoțitor. Cum pot acționa în acest caz astfel încât să pot stopa executarea silită? Vreau să dau înapoi creditul, dar fără a fi executat silit, deoarece odată cu venirea celui de al doilea salariu in casă pot recupera creditul!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:17, 15 Mai 2015
Incercati sa luati legatura cu creditorul si sa esalonati cumva plata datoriei, dar este greu in conditiile date.

De asemenea nu putem aprecia nici asupra posibilitatii unei eventuale contestatii la executare si suspendari a executarii silite, neavand date suficiente din partea dvs.
Vă mulțumesc pentru răspuns! Dar ce date aveți nevoie să cunoașteți? Menționez că nu am avut acces la dosar!
Dosarul dvs nu a ajuns la instanta ca nu avea de ce, asadar instanta nu avea ce sa va instiinteze, poprirea se infiinteaza fara somatie.. deci nici executorul nu avea ce sa va comunice..iar din partea creditorului, conteaza ce ati stipulat in contract.
Cate rate nu ati platit, nu ati putut presupune ca neplatind ratele, ajungeti la executare ?
Mai mult am plătit pe sărite, adică atunci când am avut posibilitatea am plătit. Dar a fost extrem de greu dintr-un singur salariu, nu mare, plus că doar de curând a apărut cel de-al doilea salariu în casă, prin angajarea unuia din copii, celălalt fiind cu handicap. Am crescut singur copiii în ultimii 8 ani. Vă mulțumesc pentru răspuns! Chiar nu mai e nici o speranță?
Vă rog să îmi spuneți despre ce date aveți nevoie pentru a suspenda executarea silită!

Alte discuții în legătură

Girant executat silit aurelia_a85 aurelia_a85 In martie 2012 m-am pus girant CAR pentru un coleg, a luat 7500 lei. Acum, in martie 2014 am primit instiintare ca nu si-a achitat ratele stabilite si ca daca ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)