avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept somaj

In aproape ultimii 2 ani, intreprinderea la care lucrez s-a aflat in insolventa si o parte din angajati au fost in somaj tehnic,, fiind solicitati de cateva ori pe luna la servici, din care doar o parte cu chemare oficiala. Pentru aceasta activitate au fost remunerati cu 75% si cu bonuri de masa doar in zilele pentru care a existat chemare oficiala, situatie in care ma aflu si eu. La 01.06, urmeaza o concediere colectiva pentru care am primit o instiintare in care sunt anuntat ca nu am nici un drept. Doresc sa stiu daca sunt indreptatit pentru indemnizatie de somaj in aceste conditii, iar in al doilea rand daca perioada in care am activat in felul descris constituie stagiu de cotizare de 12 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 22 Mai 2015
@ nedumeritus

Daca in 24 de luni ati avut mai putin de 12 luni lucrate, atunci nu aveti cum sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiere somaj lili74a lili74a buna ziua, daca un angajat a fost in somaj in perioada 12.12.2012 - 31.05.2013 a fost angajat la alta firma pe perioada nedeterminata si ia incetat ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj redinciucconstantin redinciucconstantin societate in faliment cu restante la asigurarile sociale salariati primesc somaj la declarariea falimentului (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru somaj gabrielcornel1982 gabrielcornel1982 Buna seara, Am lucrat la o firma de securitate pe perioada 14.05.2014-09.04.2015.Mentionez ca postul pe care eu l-am ocupat la aceasta firma s-a ... (vezi toată discuția)