avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... eureko
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

eureko

o persoana a fost de acord ca sa se intocmeasca o cerere la eureko privind o asigurare dar cu scopul de a se informa mai intai, punandu-i se in vedere ca aceasta cerere nu are valoare de contract. mai tarziu persoana respectiva se decide nu-l mai intereseaza un eventual contract cu eureko pur si simplu nu doreste sa incheie contract cu ei si nici sa benefizcieze de servicile oferite, si nu mai tine legatura cu agentul de asigurare, deci nu s-a incheie niciun contract. dupa doua luni i se trimite instiintare de plata, pentru o anume suma care s-a scris in cerere dar care trebuia sa fie cu titlu informativ. ce este de facut in acest caz ca sa se ajunga in starea ca si cum persoana respectiva n-ar fi fost niciodata la eureko? el nu doreste nimic de la eureko.
Cel mai recent răspuns: Elena Rozalia Ghiuleanu , Consultant credite si finantari 11:43, 19 Iulie 2009
Buna ziua.In primul rand ar trebui vazute de catre un avocat aceea instiintare de plata si documentele pe care le-ati semnat .
Cererea aceea a fost eliberata intr-un singur exemplar?...ar trebui sa ia legatura cu acel agent ca sa vada despre ce este vorba si ce a semnat.
Mult succes ,
In lipsa unor precizari privind ce se solicita in cerere, sau daca cererea era de fapt un angajament, raspunsurile primite sunt urmare unor presupuneri si pot fi foarte variate.
Presupun si eu: daca s-a semnat un contract (polita de asigurare), prin ne-plata, e ca si cand persoana n-a fost pe acolo.Instiintarea reprezinta o oferta pe care daca este platita, devine obligatie pentru asigurator sa ia sub protectie riscurile negociate/solicitate prin cerere.
Daca nu reusiti sa descifrati/intelegeti cuprinsul instiintarii in mod direct, mergeti la asigurator si cereti explicatii.Nu va poate obliga nimeni sa platiti un serviciu care nu exista pana nu este achitat .
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
nucu$, utilizator
Inteleg ca este vorba despre o asigurare de viata.
Spre deosebire de oferta de asigurare,care poate avea si scop informativ,cererea de asigurare,odata semnata de catre contractant si de catre repr.asiguratorului,exprima consimtamantul partilor la incheierea respectivului contract de asigurare.
Nu stiu in ce masura dv spuneti tot despre acest aspect.
Cata vreme ati primit instiintarea de plata,polita de asigurare s-a emis.Mai mult,cineva a platit si prima initiala de asigurare.
Exista undeva si o chitanta,in care apar datele importante ale contractantului.Acestea nu pot fi obtinute dintr-o simpla oferta(CNP,domiciliu).

Daca o anumita persoana nu mai doreste continuarea contractului,lucrurile sunt simple.
Neplata primei de asigurare determina(dupa incetarea perioadei de gratie)neacoperirea riscurilor cuprinse in acea polita.

O polita de asigurare nu functioneaza ca si un credit bancar.In sensul ca nimeni nu ma va urmari pentru realizarea obligatiei mele de plata.
Nu platesc,singura urmare este aceea ca nu mai am calitatea de asigurat.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
ContSters76710, utilizator
elenaerdei a scris:

Inteleg ca este vorba despre o asigurare de viata.
Spre deosebire de oferta de asigurare,care poate avea si scop informativ,cererea de asigurare,odata semnata de catre contractant si de catre repr.asiguratorului,exprima consimtamantul partilor la incheierea respectivului contract de asigurare.urmand a fi achitata prima rata (prima initiala) pana la data de....

Cata vreme ati primit instiintarea de plata,polita de asigurare s-a emis si intra in vigoare dupa achitarea primei initiale
Mai mult,cineva a platit si prima initiala de asigurare.(nu cred in Bunul Samaritean!)

Exista undeva si o chitanta,in care apar datele importante ale contractantului.Acestea nu pot fi obtinute dintr-o simpla oferta(CNP,domiciliu).( numai daca s-a platit deja ceva de cineva...!)

Daca o anumita persoana nu mai doreste continuarea contractului,lucrurile sunt simple.
Neplata primei de asigurare determina(dupa incetarea perioadei de gratie)neacoperirea riscurilor cuprinse in acea polita.

O polita de asigurare nu functioneaza ca si un credit bancar.In sensul ca nimeni nu ma va urmari pentru realizarea obligatiei mele de plata.
Nu platesc,singura urmare este aceea ca nu mai am calitatea de asigurat.

=D>:thumbup:=D>

Alte discuții în legătură

Furt de identitate? minnie84 minnie84 Buna ziua! In luna martie a acestui an am primit o instiintare de plata de la firma de asigrari Eureko pt suma de 300 ron, reprezentand contravaloarea primei ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Kruk luchian_den85 luchian_den85 Buna ziua, am lucrat o perioada scurta in asigurari si am si facut vreo 3. Ideea este ca am avut niste incasari in functie de asigurarile pe care le-am ... (vezi toată discuția)