Inteleg ca este vorba despre o asigurare de viata.
Spre deosebire de oferta de asigurare,care poate avea si scop informativ,cererea de asigurare,odata semnata de catre contractant si de catre repr.asiguratorului,exprima consimtamantul partilor la incheierea respectivului contract de asigurare.urmand a fi achitata prima rata (prima initiala) pana la data de....
Cata vreme ati primit instiintarea de plata,polita de asigurare s-a emis si intra in vigoare dupa achitarea primei initiale
Mai mult,cineva a platit si prima initiala de asigurare.(nu cred in Bunul Samaritean!)
Exista undeva si o chitanta,in care apar datele importante ale contractantului.Acestea nu pot fi obtinute dintr-o simpla oferta(CNP,domiciliu).( numai daca s-a platit deja ceva de cineva...!)
Daca o anumita persoana nu mai doreste continuarea contractului,lucrurile sunt simple.
Neplata primei de asigurare determina(dupa incetarea perioadei de gratie)neacoperirea riscurilor cuprinse in acea polita.
O polita de asigurare nu functioneaza ca si un credit bancar.In sensul ca nimeni nu ma va urmari pentru realizarea obligatiei mele de plata.
Nu platesc,singura urmare este aceea ca nu mai am calitatea de asigurat.