avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O PROBLEMA CU PRIVIRE LA DREPTUL LA CONCEDIU DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O PROBLEMA CU PRIVIRE LA DREPTUL LA CONCEDIU DE ODIHNA, DATI-MI O IDEE

IN URMA CU DOUA SAPTAMANI AM FOST INVITAT SA PLEC IN GERMANIA LA CUMNATA MEA.MI-AM INTREBAT SEFUL CAND POT SA IMI IAU CO.A SPUS CA NU POATE SA IMI DEA NICI UN RASPUNS DEOCAMDATA DEPINDE DE CE LUCRARI AVEM.LUCREZ IN DOMENIUL CONSTRUCTIILOR.INTRE TIMP CUMNATA MEA A CUMPARAT BILETE DE AVION DUS SI INTORS IN PERIOADA 24 IULIE-9 AUGUST 2009.I-AM SPUS SEFULUI CA AM BILETE DE AVION CUMPARATE SI CA SOLICIT CO IN ACEASTA PERIOADA.DIN NOU MI-A SPUS CA RASPUNSUL DEPINDE DE FAPTUL CA DACA VOM AVEA LUCRARI IN ACEA PERIOADA SI CA DACA AVEM LUCRARI ARE NEVOIE DE MINE..SI AM RAMAS IN COADA DE PESTE.CE POT EU SA FAC STIIND CA NU POT RENUNTA LA BILETELE DE AVION SI IN CAZUL IN CARE VOM AVEA VREO LUCRARE IN ACEA PERIOADA?SA INCERC UN CONCEDIU MEDICAL CHIAR DACA NU AM ACCEPTUL LUI? CE SA FAC?
Cel mai recent răspuns: PAVEL SERBAN MARIUS , utilizator 18:25, 29 Iunie 2009
Buna ziua,
In primul rand conform regulilor acestui forum este interzis sa scrieti cu litere mari. Este foarte obositor pt. cine citeste mesajul, ca sa nu mai discutam ca asa nu rezolvati nimic in plus !
Conform contractului colectiv de munca aveti dreptul prin lege la CO, dar in general cel mai bine este sa iti depui cererea cu o luna inainte macar (acum este in functie si de modul cum rezolvati dvs acest lucru in firma, daca exista o programare, daca va intelegeti de obicei intre colegi, pentru a exista oricand o persoana care sa va tina locul).
Daca ne puteti da mai multe detalii....Referitor la concediul medical, este si aceasta o optiune, insa raman la parerea ca cel mai bine se rezolva totul pe cale amiabila, incercati sa vorbiti cu seful dvs, explicati-i situatia si rugati-l sa va semneze cererea!
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
lilky, utilizator
Sunt de acord cu calea amiabila...nu poate cineva sa va tina locul pentru o saptamana?...aveti dreptul si Dmv la concediu le odihna....

buna ziua
imi cer scuze pentru litere dar nu stiam de aceste reguli si imi pare rau daca v-am obosit.am citit si eu codul muncii si nu scrie nimic in legatura cu faptul daca poti sa iti iei concediu cand vrei.mentionez ca la noi nu se fac programari pentru concedii, le da patronul cand vrea de obicei iarna cand nu este de lucru, iar eu sunt singurul inginer din firma deci sunt de neinlocuit, multumesc oricum pentru raspuns.
;) din pacate pentru Dmv chiar sunteti de neinlocuit in conditiile mentionate mai sus....trebuie sa faceti o cerere scrisa si sa o inaintati angajatorului.daca nu o accepta , puteti apela si la cea de-a doua varianta.
Avand in vedere ca nu exista o programare a concediilor, faceti repede o cerere de CO, luati numar de inregistrare pe ea. Mentionati in aceasta ca ati cumparat deja biletele de avion. Angajatorul va trebui sa va transmita refuzul in scris, ca apoi sa puteti cere despagubiri egale cu valoarea biletelor de avion cumparate.

Alte discuții în legătură

Cerere co refuzata ida_curly ida_curly buna seara! va implor sa ma ajutati! sunt angajata de 6luni intr-o institutie de stat. dupa angajare mi-am planificat co in luna august mi-am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Neacordare concediu de odihna andra.cris andra.cris Am depus o cerere de concediu pentru luna aprilie in luna ianuarie. Angajatorul a refuzat sa imi dea un raspun deoarece colega de birou trebuie sa plece in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna catimicu catimicu Buna ziua, La firma care lucrez seful meu nu mi-a acordat concediu de odihna pe motiv ca nu are cine sa ma inlocuiasca dar totusi m-a pus sa fac o cere de ... (vezi toată discuția)