avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoana fizica autorizata printr-o lege speciala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoana fizica autorizata printr-o lege speciala poate angaja

Am gata Facultate de geodezie si vreu sa ma angajez la o pfa in domeniu pentru stagiatura.Nu ma pricep in domeniul juridic,m-am interesat la Registru Comrtului prin ce lege s-a autorizat,ca din cate am aflat cei autorizati prin lege speciala pot angaja,Persoana fizica la care vreau sa ma angajez s-a autorizat in domeniu cadastrului pe ord. ministrului 538/2001 pe o lege speciala,dar cei de la Registru comertului au spus ca s-a autorizat pe legea 44/2008 si nu poate angaja.Nu inteleg certificatul de autorizare in domeniul cadastrului este dat pe legea538/2001si Certificatul de inregistrare de la registru comertului este dat pe legea 44/2008.EU VREU SA MA ANGAJEZ SI CEI DE LA INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA AU SPUS CA NU ESTE AUTORIZAT PE LEGEA 538/2001,DAR ATUNCI CUM POATE VIZA LUCRARI DE CADASTRU.
Cel mai recent răspuns: delo , utilizator 15:00, 30 Iunie 2009
Inteprinderea Individuala este singura forma care poate angaja cu contrcat individual de munca. Daca studiati care sunt conditiile de acordare si de functionare a PFA urilor veti constata ca cei de la ITM au dreptate.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
Dar autorizarea ca persona fizica pe ce lege s-a dat, pe ord.538/2001 sau pe 44/2008,ca persoana autorizata lucreaza in domeniul cadastrului autorizat de A.N.C.P.I.ord.538/2001 are certificatul de autorizare dat de ei, sau nu au legatura una cu alta,cei de la registru comertului ai spus ca pfa este pe 44/2008 nu inteleg nu se " bat cap in cap".
delo a scris:

Dar autorizarea ca persona fizica pe ce lege s-a dat, pe ord.538/2001 sau pe 44/2008,ca persoana autorizata lucreaza in domeniul cadastrului autorizat de A.N.C.P.I.ord.538/2001 are certificatul de autorizare dat de ei, sau nu au legatura una cu alta,cei de la registru comertului ai spus ca pfa este pe 44/2008 nu inteleg nu se " bat cap in cap".
O.U.G.nr.44/2008 reglementeaza desfasurarea activitatilor economice de catre persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, iar conform art.17 alin.(1) un PFA nu poate sa angajeze! Acel ordin la care faceti referire nu poate sa autorizeze ceva ce nu este prevazut in ordonanta de urgenta amintita mai sus.
Mai am o intrebare mi-au spus sa ma autorizez si eu ca persoana fizica, si pe O.U.G. nr.44/2008 ca la art.17 aliniatu 2"Cu toate acestea, o persoană poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată". Sa fiu salariat al unei PFA in acelas domeniu.mi-au spus ca se poate cei de la registru comertului.Se poate asa ceva sa fiu PFA "salariat" la un alt PFA eu asta inteleg din art.17 alin.2.EU INTELEG CA O PFA POATE CUMULA CALITATEA DE SALARIAT AL UNEI TERTE PERSOANE CARE ESTE IN ACELAS DOMENIU AUTORIZAT(ADICA UNEI TERETE PERSOANE NU SPECIFICA PFA SAU PFI SAU SRL SAU PERS JURIDICA.) SAU LA CE SE REFERA ACEST ARTICOL.DAR EU MA POT AUTORIZA CA PERSOANA FIZICA SI APOI DUPA STAGIATURA SA FIU AUTORIZAT SI DE ANCPI PE ORD. 538/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar madyfree1987 madyfree1987 1..As dori sa stiu si eu in ce consta impozitul forfetar si ce influenta are asupra persoanelor PFA . 2..As vrea sa stiu daca se poate lucra in domeniul ... (vezi toată discuția)
Auditor energetic pentru cladiri - pfa sau profesie liberala stefansn stefansn Buna ziua, Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Pfa poate angaja? petronela_marila petronela_marila BUNA ZIUA.AM UN PFA MAGZIN DE IMBRACAMINTE.POT SA-MI ANGAJEZ SOTUL SOFER CU CONTRACT DE MUNCA INDIVIDUAL?DIN CATE AM CITI IN OG.44/2008 ATATA TIMP CAT AM FAPTE ... (vezi toată discuția)