avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare proprietate

sunt singura la parinti,insa de la o vreme mama se gandeste sa vanda o parte din suprafata pe care este construita si casa .casa si gradina sunt pe teren mostenit de tata.va rog sa imi spuneti care este modalitatea prin care parintii mei imi pot ceda bunurile lor.au varste inaintate 86 si 85 de ani si anumite persoane o invata pe mama sa vanda jumatate din teren.,si sa ramana cu terenul de sub casa si casa.eu sunt persoana care are grija de ei si nu au nimic sa imi reproseje numai ca mama este acum apropiata de o anumita persoana.multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 10:04, 16 Mai 2015
contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct .
casa si terenul reprezinta bunuri proprii ale tatalui dvs, din moment ce dansul le-a mostenit. astfel incat, acestea sau o parte din ele nu vor putea fi instrainate de catre mama dvs.
doar tatal este proprietar . cu dansul trebuie sa faceti actele .
fiind asa de in varsta iar tata bolnav de Parkinson pot semna un act prin care sa cedeze aceste bunuri?
tata in mod special este afectat neurologic si chiar mintal.
daca persoana care o influenteaza pe mama ii poate prezenta in fata unui notar?
Este obligatorie o expertiza medico-legala, pentru ei care sa evidentieze faptul ca au discernamant.

In caz contrar, nu se va putea incheia niciun act.
Multumesc
Multumesc

Alte discuții în legătură

Procedura mostenire maria1956 maria1956 Tata mosteneste terenurile intravilan -pe care este construita casa si cele extravilane..Ce acte sunt necesare pentru a -mi face act de mostenire pe aceste ... (vezi toată discuția)
Mostenire, donatie sau vanzare-cumparare ioti ioti Buna ziua, am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor: prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare procura maria1956 maria1956 Buna seara ,sunt singura la parinti.Au 87si 86 de ani si am dorit de comun acord sa facem o procura prin care sa ii reprezint avand in vedere ca eu ma ocup de ... (vezi toată discuția)