avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz eliberare procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz eliberare procura

Buna seara ,sunt singura la parinti.Au 87si 86 de ani si am dorit de comun acord sa facem o procura prin care sa ii reprezint avand in vedere ca eu ma ocup de toate platile sau depunere -retragere cont bancar (la banca am imputernicire)Am nevoie de o hartie prin care dansii sa nu semneze acte de instrainare a bunurilor..tata are cert handicap .gr.1 iar mama dementa.Avem o relatie foarte buna numai ca am gasit o parte din acte prin casa si mi-au spus ca le-au fost cerute de rude.va rog sa ma ajutati,Nu vreau sa fac acte prin care sa devin acumproprietara bunurilor avand in vedere ca nu mai am frati.Multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 16:39, 25 Mai 2016
Am nevoie de o hartie prin care dansii sa nu semneze acte de instrainare a bunurilor..tata are cert handicap .gr.1 iar mama dementa

Desi suna putin cam dur, ceea ce aveti nevoie dvs. este: o hotarare judecatoreasca de punere sub interdictie.
eu nu as vrea sa merg la judecatorie ,as vrea doar un document notarial semnat ca nu vor semna decat in prezenta mea.avand in vedere varsta si bolile imi este teama sa nu ii pacaleasca cineva in timp ce noi nu suntem acasa.de ce nu pot incheia acest act pe baza actelor medicale?
pentru ca nu are sens: ori sunt in deplinatatea facultatilor mentale si pot da declaratii la notar (si pot dispune de bunurile lor)
ori nu sunt si atunci nu pot dispune de bunurile lor dupa cum gasesc de cuviinta, dar nu pot da nici declaratii la notar
tata are boala Parkinson gr.4, mama are dementa pentru ambii am acte medicale.problema este ca sunt foarte increzatori si ma tem pentru perioada cand suntem plecati ( 5-6zile) sa nu profite cineva din rude, lucru pe care l-au imcercat insa am aflat la timp si nici tata nu a fost deacord,mama a zis ca nu a inteles exact ,dar dar ca ei i-au spus ca este urgent de semnat niste acte. eu am toate actele la mine insa tot ma gandesc la ceva legal care sa ii apere.
Chiar daca au facut acte ele pot fi anulate apoi, date fiind bolile lor.
Punerea lor sub interdictie are consecinte pt viitor , de la data cand hot e definitiva.
Puteti vb cu rudele sa intrebati ce au vrut si de ce.

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie hatice_e hatice_e Bunica sufera de dementa,aş dori sa ştiu ce pot face pentru a o pune sub interdictie,mai exact bunica locuieşte la mine de aproximativ 2 ani,bunicul este ... (vezi toată discuția)
Succesiune maria1956 maria1956 Buna seara,sunt in urmatoarea situatie:tatal meu a decedat, mama este bolnava de Alzheimer, dependenta pentru care eu platesc toate cheltuielile privind med.+ ... (vezi toată discuția)
Instrainare proprietate maria1956 maria1956 sunt singura la parinti,insa de la o vreme mama se gandeste sa vanda o parte din suprafata pe care este construita si casa .casa si gradina sunt pe teren ... (vezi toată discuția)