avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,sunt in urmatoarea situatie:tatal meu a decedat, mama este bolnava de Alzheimer, dependenta pentru care eu platesc toate cheltuielile privind med.+ 2pers. care est in permanenta cu dansa 24/24.Eu sunt singurul copil insa am rude care o indeamna pe mama sa facem succesiune spunandu-i ca vor sta cu dansa Prin natura serviciului plec 2-3zile din localitate. Eu nu vreau.Ce pot face ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 22:35, 13 Iunie 2017
Buna seara.
Succesiune nu se poate face numai dupa decesul unei persoane. Nu cuma va gandeati la testament?
Nu are rost sa va complicati. Succesiunea, mama dvs. in stadiul de boala in care este, nu o poate deschide. Dvs. nu aveti niciun interes, drept pentru care...O deschideti cand o sa fie nevoie. Puteti sa o puneti sub interdictie pe mama dupa care sa solicitati succesiunea dupa tata. Dupa mama nu puteti deschide succesiune decat dupa decesul acesteia. De testament ori alte alea nu poate fi vorba datorita bolii. Este firesc ca dvs. sa achitati toate costurile privind ingrijirea mamei dvs. in definitiv sa nu uitam ca si dansa v-a crescut si v-a ajutat atunci cand dvs. aveati nevoie, erati nestiutor datorita varstei, acum a venit randul dvs. sa ii aratati recunostinta si mai ales sa-i aratati cat de mult o iubiti. Puteti sa-i faceti carte de munca unei persoane, la asistenta sociala, unde poate fi incadrata ca ingrijitor, astfel mai scutiti din costuri. Daca mama are pensie va ramane si aceea, ori puteti sa-i faceti o pensie de urmas, dupa tatal dvs. E bine ca inca o aveti pe mama. Bucurati-va ca apartineti cuiva.
Buna seara ,eu nu vreau sa fac succesiunea,insa o ruda din partea mamei o sfatuieste sa faca acest lucru.mama este diagnosticata cu boala ,dementa moderata'.Asa cum am descris mai sus eu sunt cea i-a ingrijit intotdeuna.Ei profita de faptul ca este bolnava.la momentul acesta are toata ingrijirea de care are nevoie.Eu voiam sa stiu daca o semnatura data de mama are valabilitate.Multumesc
Buna seara, asa cum v-am spus mama este bolnava de Alzheimer, dependenta pentru care eu platesc toate cheltuielile privind med.+ 2pers. care sunt in permanenta cu dansa 24/24.problema mea este ca ,nu stiu daca in lipsa mea rudele obtin o semnatura privind deschiderea succesiunii de catre dansa,eu nu am motive sa fac suscesiune. dar corbii sunt prezenti intotdeauna In situatia actuala noi suntem impacati cu evolutia bolii si incerc sa fac tot ce este posibil sa ii fie bine.Din raspunsul d-voastra am inteles ca ii pot face o pensie de urmas, dupa tata care a decedat in mai 2017.Mentionez ca,pensia pentru limita de varsta este de 450lei insa beneficiaza de prevederile lg.189/2000.Pensia tatalui meu a fost de 1050lei.Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc pentru intelegere
maria1956 a scris:

Eu voiam sa stiu daca o semnatura data de mama are valabilitate.Multumesc

Nu are, cel mai probabil. Un notar, in cazul in care se va ajunge la unul, in vederea semnarii vreunui act, va evalua situatia si cel mai probabil va cere un certificat de la medic/IML, certificat care va atesta situatia reala.
O puteti pune sub interdictie. Succesiune dupa mama nu se poate dezbate deoarece traieste.

Alte discuții în legătură

Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)
Conditii interdictie judecatoreasca batran Sorin_mi Sorin_mi Buna ziua, Ma adresez dvs in speranta rezolvarii unei spete de drept civil, pentru care va multumesc anticipat! Se da un imobil in Bucuresti ai carei ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil. coproprietarul este bolnav de alzheimer. ands1 ands1 Buna ziua! 1.Ne aflam in urmatoarea situatie: Mama sufera de Alzheimer. In primul rand dorim sa deschidem procedura de punere sub interdictie si apoi sa numim ... (vezi toată discuția)