Buna seara,sunt in urmatoarea situatie:tatal meu a decedat, mama este bolnava de Alzheimer, dependenta pentru care eu platesc toate cheltuielile privind med.+ 2pers. care est in permanenta cu dansa 24/24.Eu sunt singurul copil insa am rude care o indeamna pe mama sa facem succesiune spunandu-i ca vor sta cu dansa Prin natura serviciului plec 2-3zile din localitate. Eu nu vreau.Ce pot face ?Multumesc
Probabil ca rudele respective vor sa o convingă pe mama dvs sa le desemneze drept tutore al dânsei , pt a-i administra partea din avere ce i se cuvine .. eu v-as recomanda , având în vedere starea de sănătate a mamei, sa o puneți sub interdicție .
Buna ziua, in ce calitate pot cere rudele având în vedere starea de sănătate a mamei ,sa le desemneze drept tutore al dânsei si ce motive pot invoca avand in vedere ca eu pot dovedi prin acte ca ii asigur tot ce are nevoie?.Pe mine nu ma intereseaza sa fac suscesiune.Daca ele ar obtine calitatea de tutore pot face succesiunea fara mine? la stabilirea calitatii de tutore eu nu trebuie sa fiu ascultata de judecator? Multumesc
Doamna, nu puteti "face succesiune" fiindca nu aveti o persoana decedata. Rudele care ar vrea sa o determine pe mama dvs. sa faca vreun act nu o fac "in calitate" de ceva ci din interes, pentru a profita de patrimoniul dansei; faptul ca dvs. dovediti ca ii asigurati tot ce-i trebuie nu inseamna nimic; mama, daca nu vrea sa fie ingrijita de dvs., atata timp cat nu este pusa sub interdictie, poate sa aleaga sa fie ingrijita de vecina; ca are Alzheimer sau nu, asta stiti dvs. insa pentru cei care nu cunosc situatia sau se fac ca nu o cunosc spre a profita de ea, mama e perfect sanatoasa si poate servi intereselor lor meschine; de-aceea spun ca trebuie sa cereti sa fie pusa sub interdictie pentru ca astfel, si ea si dvs. veti fi puse la adapost de "vulturii" care va dau tarcoale