avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia la pensii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia la pensii

Se datoreaza la veniturile din chirii?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 13 Mai 2015
Nu. Cititi din codul fiscal art. 296^23 Excepţii specifice
(1) Persoanele care realizează venituri din activităţi agricole, silvicultură, piscicultură prevăzute la art. 71 alin. (1), (2) şi (5), venituri din cedarea folosinţei bunurilor prevăzute la art. 61, venituri dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil, potrivit titlului IV^1, care nu generează o persoană juridică, precum şi cele care realizează venituri din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) nu datorează contribuţie de asigurări sociale.
Începând din 1 ianuarie 2014, contribuabilii persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor datorează, indiferent de alte categorii de venit pe care le realizează, impozit (16%) și contribuție de asigurări sociale de sănătate, în cotă de 5,5% din baza lunară de calcul.
Aceste persoane nu datoreaza si contributia de asigurari sociale (pensii).

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cass si pentru chirii si dividende Iulianistor Iulianistor Daca o persoana neangajata, obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care plateste contributii cass si totodata incaseaza si dividende de la o ... (vezi toată discuția)
Plata cas pentru chirii persoane fizice SIE SIE Buna. Am trei contracte de inchiriere si platesc cas. In baza carei legi? Si cat este procentul? Si cine a dat legea asta? Si cat ii mmai suportam? Si cum o ... (vezi toată discuția)
impozit productie agricola la persoane fizice neautorizate elenascurt elenascurt Sunt o persoana fizica neautorizata care am o suprafata de teren arabil , dupa care am predat la FNC o cantitate de porumb boabe. Am constatat ca mi-au retinut ... (vezi toată discuția)