avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie CASS si pentru chirii si dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie CASS si pentru chirii si dividende

Daca o persoana neangajata, obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care plateste contributii cass si totodata incaseaza si dividende de la o societate comerciala este obligata sa plateasca contributie cass si pentru dividende? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
Iulianistor, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 15:35, 9 Octombrie 2014
Contributii sociale obligatorii privind persoanele care realizeaza venituri impozabile din activitati independente, activitati agricole, silvicultura, piscicultura, din asocieri fara personalitate juridica, precum si din cedarea folosintei bunurilor”

5. La articolul 296^21 alineatul (1), dupa litera h) se introduce o noua litera, litera i), cu urmatorul cuprins: „i) persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor.”

Art. 296 ^27.
Contribuabilii
(1) Contributia de asigurari sociale de sanatate se datoreaza si de catre persoanele care realizeaza venituri din:
a) cedarea folosintei bunurilor;(in prezent abrogat si transferat la art 296^21 lit.i)
b) investitii;

ART. 65 Definirea veniturilor din investiţii

(1) Veniturile din investiţii cuprind:

a) dividende;

b) venituri impozabile din dobânzi;

c) câştiguri din transferul titlurilor de valoare definite potrivit prevederilor art. 7;
e) alte surse, astfel cum sunt prevazute la art. 78.

Pe cale de consecinta, da o persoana neangajata va platii contributie la sanatate pentru toate veniturile enumerate in Cod Fiscal art 296^21 si 296 ^27 incepand cu data intrarii in vigoare a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate venituri din dobanzi la depozite bancare badiud badiud pentru dobanda acordata de banca la un depozit trebuie sa platesc sanatate 5.5%? (vezi toată discuția)
Calcul cass la veniturile din inchiriere renatodorian renatodorian .Care este cuantumul CASS aplicat la veniturile din chirii? se aplica la venitul brut sau la cel impozat cu 16% ? toata lumea va plati acest cass sau doar cei ... (vezi toată discuția)
Plata dividende microintreprindere Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Daca in anul 2014 se realizeaza un profit de x lei de catre o microintreprindere si se hotareaste sa se plateasca in decembrie 2015 ce ... (vezi toată discuția)