avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dezinvestire - am citit definitia dar nu inteleg in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dezinvestire - am citit definitia dar nu inteleg in cazul de mai jos

Buna seara!

Am un credit nerambursat la o banca, astazi cautam ceva pe portalul judecatoriei si am gasit doua dosare deschise de un BEJ:

Primul:

xx.xx.2015
Ora estimata: 0x:00
Complet: XXXXXX - Camera Consiliu
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca inadmisibilă cererea de încuviinţare executare silită, înregistrată sub nr.XXXX/XXX/2015, formulată de BEJ XXXX XXXX . Cu apel pentru creditor în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică şi dată în camera de consiliu, astăzi, XXXX XXXX 2015.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) XX.XX.2015

Al doilea:

YY.YY.2015
Ora estimata: 0Y:00
Complet: YYYYYY - Camera Consiliu
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea
Document: Încheiere finală (dezinvestire) YY.YY.2015

Mentiuni:

Al doilea e apelul.
E vorba despre incuviintarea executarii silite.

Acum, binenteles maine/poimaine voi merge la judecatorie sa citesc dosarul.

Intrebarea mea este : Ce i cu dezinvestirea aceasta ? N ar fi trebuit sa fiu si eu anuntat ? Sa inteleg ca au facut si apel si le a fost respinsa actiunea ?
Mai au o alta cale de atac pentru executarea silita ?

Multumesc!

Dezinvestirea presupune ca instanta s-a pronuntat si a solutionat cauza.
Se pare ca instanta a respins cererile BEJ deoarece s-a considerat incompetent teritorial (Art. 113 CprCiv) sau material (Art.94 CprCiv).
Mergeti la dosar ca sa vedeti incheierile si solutiile.

:tooth:Doamneeeee, mare-i gradinita ta si [editat] de multi prosti cresc in ea!...Incuviintarea executarii silite se face de ... executorul judecatoresc care accepta sa faca executarea silita. Asadar, cererea de incuviintarea executarii silite adresata instantei este inadmisibila. Cu astfel de executori judecatoresti debitorii pot dormi linistiti, nimeni n-o sa-i tulbure.
Art. 665 Cod pr. civ.

Executorul judecătoresc se pronunţă asupra încuviinţării executării silite, prin încheiere, fără citarea părţilor. Motivarea încheierii se face în cel mult şapte zile de la pronunţare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita turelu turelu Buna ziua. Iata problema mea. Pe data de 07.03.2015 o firma de recuperari creante, printr-un BEJ, a depus la judecatorie, o cerere de incuviintare silita ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare? ciprianbc ciprianbc buna ziua uitanduma pe site-ul judecatoriei bacau am gasit un proces pe numele meu ,fatade care nu am stiut nimic,procesul pe site este asa: Nr. unic (nr. ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna aceasta solutie a instantei? Egnar Egnar Am un contract de inchiriere incheiat la circa financiara pe 6 ani, intre mine si propietarul care intre timp a vandut casa dupa 9 luni .Noul propietar ma ... (vezi toată discuția)