avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INSCRIERE LITIGIU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INSCRIERE LITIGIU

As dori sa stiu daca prin inscrierea in cartea funciara a litigiului , imobilul respectiv se mai poate vinde.
Si de asemenea as dori sa stiu daca este mai bine sa fac sechestru asigurator sau inscrierelitigiu. Am de recuperat o suma de bani si nu as vrea sa ma trezesc ca persoana respectiva vinde casa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:13, 1 Iulie 2009
Daca exista proces pe rolul unei instante(litigiu) care face obiectul unei creante, atunci acesta se poate inscrie in cartea funciara si atunci imobilul nu se poate vinde. Teoretic, practic... se poate intampla orice!
nu se mai poate vinde si cred ca un sechestru asigurator ar fi solutia cea mai buna.
imobilul poate fi instrainat chiar daca litigiul a fost inscris in CF l
Singura institutie juridica care va pune la adapost este sechestru asigurator( atentie la cautiune).
Efectul cert al inscrierii in Cartea Funciara a litigiului ar fi acela ca eventualul cumparator nu ar mai putea fi considerat de buna credinta, in sensul ca, in mod evident, ar avea cunostinta de existenta litigiului la momentul cumpararii, cu toate consecintele ce decurg din asta.
Subscriu la opinia lui bossman. Sechestrul asigurator e cel mai sigur
Multumesc. M-am gandit si la sechestru asigurator dar m-am temut de cautiune.

Alte discuții în legătură

Ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil ektcib ektcib buna ziua, am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de \"grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si ... (vezi toată discuția)
Se poate acorda dreptul de uzufruct asupra unui apartament pe ... INA_FM INA_FM Se poate acorda dreptul de uzufruct asupra unui apartament pe care este pus sechestru? (vezi toată discuția)
Sechestrul asigurator dintr-un dosar penal DanyD DanyD Se poate vinde un imobil pe care s-a instituit de catre instanta penala un sechestru asigurator, catre o terta persoana, prin care aceasta sa fie informata ca ... (vezi toată discuția)