avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestrul asigurator dintr-un dosar penal
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestrul asigurator dintr-un dosar penal

Se poate vinde un imobil pe care s-a instituit de catre instanta penala un sechestru asigurator, catre o terta persoana, prin care aceasta sa fie informata ca bunul este sechestrat ? Stiu ca la ipoteca se poate.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 16:52, 10 Aprilie 2010
Nu, aceste bunuri sunt indisponibile, ele constituind garantia pentru repararea prejudiciului cauzat de invinuit , inculpat ori partea responsabila civilmente.
Măsura indisponibilizării imobilului se comunică în vederea înscrierii în cartea funciară. Menţiunile operate în cartea funciară devin operabile faţă de terţi de la data înregistrării cererii.
Inscripţia ipotecară are drept consecinţă indisponibilizarea imobilului.
Bunurile mobile sechestrate pot fi lăsate pe loc, iar pentru a preveni înstrăinarea acestora se procedează la aplicarea de sigilii (ruperea de sigilii atrage răspunderea penală în condiţiile art. 243 C. pen.).
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator
dupa ce procesul penal se va fi terminat, stabilindu-se prejudiciul, veti putea vinde cu acordul partii vatamate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrul asigurator imobiliar cristi_ana cristi_ana Buna seara.As avea si eu o intrebare-printr-o ordonanta a organului de cercetare penala s-a instituit sechestrul asupra unei cote parti de 1/2 dintr-un imobil ... (vezi toată discuția)
Vanzare de sub sechestru? Irina S. Irina S. Daca s-a prescris dreptul de a cere executarea silita ptr. despagubirile civile acordate de catre instanta penala, obligatie care a fost garantata prin luarea ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator morozancarmen morozancarmen Buna ziua. As dori sa stiu raspunsul pentru urmatoarea intrebare: poate fi urmarit un bun imobil de catre un executor judecatoresc daca anterior acest imobil ... (vezi toată discuția)