avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestrul asigurator imobiliar
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestrul asigurator imobiliar

Buna seara.As avea si eu o intrebare-printr-o ordonanta a organului de cercetare penala s-a instituit sechestrul asupra unei cote parti de 1/2 dintr-un imobil care a fost identificat.Procesul verbal de sechestrul i-a fost comunicat invinuitului dar organul de cercetar penala nu a solicitat inscrierea acestuia in cf.Este valabil constituit acest sechestru atata timp cat nu s-a cerut luarea inscriptiei ipotecare iar interdictia de vanzare nu a fost oficiala.E valabil constituirea acestuia asupra cotei de 1/2 dintr-un imobil proprietate comuna?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4405 , utilizator 14:35, 27 Septembrie 2008
Conform reglementarii art.591-595 si 597-601 C.pr.civ., sechestrul asigurator consta in indisponibilizarea unei cantitati de bunuri mobile ale paratului debitor, care se afla la el sau la un tert, bunuri care urmeaza sa fie vandute silit pentru realizarea creantei reclamantului.
Bineinteles ca trebuiesc respectate conditiile prevazute de lege.
Pentru bunurile imobile sechestrate, organul care a dispus instituirea sechestrului cere organului competent luarea inscriptiei ipotecare asupra bunurilor sechestrate, anexand copii de pe actul prin care s-a dispus sechestrul si un exemplar al procesului-verbal de sechestru. Dar asta nu -l prejudiciaza pe invinuit sau inculpat pt ca el poate, teoretic, vinde imobilul fara sarcini in acest moment, pe extrasul de carte funciara nu apare sechestrul. E doar indisponibilizata cota de 1/2, deocamdata nu e vorba de vanzare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrul asigurator dintr-un dosar penal DanyD DanyD Se poate vinde un imobil pe care s-a instituit de catre instanta penala un sechestru asigurator, catre o terta persoana, prin care aceasta sa fie informata ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare de sub sechestru? Irina S. Irina S. Daca s-a prescris dreptul de a cere executarea silita ptr. despagubirile civile acordate de catre instanta penala, obligatie care a fost garantata prin luarea ... (vezi toată discuția)
Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal sammy44 sammy44 Buna ziua .Va citez dintr-o ordonanta ( din 06.08.2007) data de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti : ,, Prin procesele - verbale ... (vezi toată discuția)