avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Atribuire prin ordinul prefectului pentru persoane ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Atribuire prin ordinul prefectului pentru persoane juridice

Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire...
Daca sunt persoana juridica si am o decizie de folosinta vesnica asupra unui teren pe care am edificate mai multe constructii as putea obtine ordinul prefectului asupra terenului ? Mentionez ca terenul respectiv se afla acum in proprietatea Orasului fiind trecut in inventarul Orasului iar constructiile sunt proprietatea persoanei juridice.
Orice parere este bine venita...Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:12, 18 Mai 2015
Pentru terenurile apartinand unitatilor teritorial-administrative (UAT) nu exista "folosinta vesnica" .

Poate e vorba de o concesiune: pe 49 ani, pe 99 ani sau pe durata existentei constructiei.

Ce inseamna: "ordinul prefectului asupra terenului" ?
Poate doriti sa cumparati terenul ?
Faceti o cerere in acest sens la Primarie.
Daca se aproba, vanzarea se poate face doar prin licitatie.
Am o decizie eliberata de Consiliul Popular in anul 1972 in care se stipuleaza ca atribuie terenul fara plata si fara termen . Acte de proprietate pe terenu nu am nimic in afara de aceasta decizie si as dori sa i-au ordinul prefectului . Intrebarea mea este daca se poate elibera Ordinul Prefectului persoanelor jurdice ?
Nu Stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul acestora, prin Ordinul Prefectului, se face doar pentru :
- persoanele fizice care au avut calitatea de membri cooperatori / mostenitorilor acestora;
- terenurile date de CAP membrilor cooperatori pentru constructia de locuinte;
- terenurile atribuite în folosinţă pe durata existenţei construcţiilor dobânditorilor acestora, ca efect al preluării terenurilor aferente construcţiilor, în condiţiile dispoziţiilor art. 30 din Legea nr. 58/1974 cu privire la sistematizarea teritoriului şi localităţilor urbane şi rurale, care trec în proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinţă a terenului, proprietari ai locuinţelor.

Din moment ce terenul respecti este proprietatea unitatii administrativ teritoriale, aveti posibilitatea de cumparare (daca este domeniu privat), cu stabilirea pretului in urma unei expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/91 problema urgenta, multumesc anticipat! andradamaria andradamaria buna ziua,situatia este de asemenea o relicva a legii 18/91 si anume: bunicului meu defunct i s-a atribuit in 1957 de catre Sfatul popular de atunci un teren ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 dannatuddor dannatuddor teren aferent constructiei trecut automat in proprietatea statului cu drept de folosinta pe durata existentei constructiei. Legea 10 este inaplicabila (exista ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)