am primit cetatenie italiana de curand, si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in continuare,am fost instiintata ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei, situatie ce mi ingreuneaza situatia, pentru ca am de schimbat multe acte, si in cazul in care am si un copil, mi se pare anormal sa fiu eu cu un nume si tatal cu altul.ce rezolvare ar fi?o alta solutie mai convenabila ar exista?multumesc.
Sa intelegem ca sunteti casatorita iar de curand ati primit ctatenia italiana pe numele de fata? Adica dvs. ati primit cetatenia sau ati primit o simpla rezidenta de Italia, care atesta ca locuiti in spatiul terestru al italienilor? Daca doriti sa ramaneti casatorita dar doar sa va schimbati numele aveti posibilitatea de a va solicita in tara schimbarea numelui pe cale administrativa. De asemenea aveti posibilitatea de a divorta si in urma divortului sa reveniti la numele de fata dupa care sa va recasatoriti cu aceeasi persoana in schimb de aceasta data in urma casatoriei sa nu mai luati numele sotului ci sa ramaneti pe numele dvs.O alta solutie eu nu cunosc. Copilul dvs. oricum va avea in certificatul sau de nastere numele dvs. si al sotului pe care il aveati la data nasterii sale. Puteti sa solicitati schimbarea numelui pe cale administrativa atat a dvs. cat si a copilului, dar numai cu aprobarea sotului dvs.