avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta penala neatacata cu apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta penala neatacata cu apel

Daca intr-un proces penal unul dintre inculpati nu face apel, celalalt depune apel, dosarul ajunge pe rolul Curtii de Apel, ce se intampla cu inculpatul care nu a facut apel?
Mentionez ca aceasta nu a fost gasit nici in timpul urmaririi penale nici in timpul procesului penal, fiind citat la ultimul domiciliu cunoscut de unde a plecat de vreo 5 ani si la un domiciliu unde nu a fost gasit niciodata, desi a fost emis si un mandat de aducere.
La Curtea de Apel pentru primul termen a fost citat la fel, nu a fost gasit si acum instanta a cerut mandat de aducere pentru urmatorul termen.
Asa trebuia sa se procedeze?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:23, 15 Mai 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Da, asa trebuia sa procedeze instanta.
NU am precizat ca inculpatul negasit a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.
Sentinta nefiind atacata este definitiva.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
pitic1991, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Il judeca in lipsa.
Instanta il va condamna in lipsa dar trebuie sa fie sigura ca nu il gaseste pentru audiere.

Alte discuții în legătură

Citat ca martor cu catuse un om simplu un om simplu Buna, Ieri seara am fost vizitat acsa de un jandarm care a spus ca are un mandat de aducere pe numele meu la tribunal pentru data de maine dimineata in ... (vezi toată discuția)
Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)