avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu contractul de munca

Buna ziua! Sunt angajat ca si curier de 3 ani de zile la o S.C. cu contract de munca de 4 ore care imi este prelungit din 3 in 3 luni, este legal ceea ce fac ei?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 14 Mai 2015
Art.82 C.mun.
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
...

Prin urmare, un c.i.m. incheiat pe durata determinata poate fi prelungit fara a exista vreo limita a prelungirilor inauntrul termenului maxim pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m. - 36 de luni.

In speta, angajatorul nu incalca legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata Marian325 Marian325 Un contract de munca incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit si printr-un act aditional. Aceasta prelungire se face in limita a 36 de luni. De cate ... (vezi toată discuția)
Cim det de cate ori??!! ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am un cim determinat 3 luni pe perioada creşterii temporare a activitaţii angajatorului . cum e recomandat , sa se faca prelungiri? cate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata ContSters179979 ContSters179979 Buna seara. Am un coleg de munca caruia i se prelungeste tot timpul contractul de munca pe perioade de cate 3 luni.Este normal asa ceva, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)