avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul cu un cetatean strain

Buna ziua,

Sunt casatorita de 8 ani cu un cetatean albanez.In urma casatoriei au rezultat 2 copii minori.Divortul mi-l doresc de foarte mult timp doar ca niciodata nu am pus in practica ideea dintr-un singur motiv : teama.Imi este foarte teama de aceasta persoana care m-a lovit si m-a amenintat in toti anii astia.Probabil o sa imi spuneti de ce nu am mers la politie...evident nu am facut asta ptr ca politia mi-ar fi spus sa divortez ,ori pronuntarea acestui cuvant in fata acestui om era/este egala cu sinuciderea...reclamatii despre violenta fizica in familie nu au existat din aceleasi motive.In fine...un cerc vicios made in Romania..
La acest moment el este plecat in tara lui de mai bine de 7 luni,m-am multumit sa il stiu acolo si sa sper ca nu va mai reveni,doar ca deunazi telefonic m-a anuntat ca doreste sa revina in tara...lucrul asta ma inspaimanta ptr ca totul s-ar relua de la capat si nu as vrea sub nicio forma sa mai traiesc nici eu si nici copii alaturi de amenintarile acestui om.Intrebarea mea este cum as putea proceda ca divortul sa se desfasoare fara presiune,denuntarea lui cred ca ar grabi intoarcerea lui aici intr-ucat autoritatile romanesti in loc de protectie mi-ar oferi nesansa de a il revedea.Cum sau ce ar trebui sa fac pentru ca acest om sa nu mai poata veni in casa mea,in viata mea,in tara mea,in orasul meu?
va multumesc.
Deschideti proces de divort si ordin de protectie rapid.
multumesc.
Ordinul de protectie nu prea are sanse acum, ca violentele sunt vechi. In plus, trebuie citat...
Pentru ambele procese trebuie citat...
Aici este o problema...majora...dar se pot gasi solutii...
Despre asta este vorba,eu nu vreau ca acest om sa mai revina,imi este teama de prezenta lui,autoritatile il vor cita iar el va veni nu pentru ca a fost citat ci doar sa se razbune.Un ordin de protectie pentru el nu inseamna nimic...pentru el ar fi doar o bucata de hartie si atat.Oamenii de acest gen nu se tem,ei nu traiesc dupa reguli ale societatii,pentru ei nu are nicio importanta faptul ca ar merge la inchisoare sau nu . Pentru ei ori te supui ori...
"Violentele sunt vechi"defapt violentele nu au mai existat din momentul in care el a plecat.
Sunt un om care vrea sa traiasca liber,fara sa se uite peste umar.
Care sunt sansele ca eu si copiii mei sa fim in siguranta in tara noastra?Niciuna...?

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 copii mici andronica andronica Sunt o persoana cam disperata si satula de situatia in care ma flu, am un sot de 6 ani*suntem impreuna de la 18 ani acum am 30, avem 2 copii 4 si 6 ani,este ... (vezi toată discuția)
Divort si minor alinutza807 alinutza807 Buna ziua Sunt o femeie de entnie rroma casatorita cu un roman de 8 ani si am un baietel de 7 anisori,vreau sa divortez dar mie foarte frica ca imi pierd ... (vezi toată discuția)
Bună seara, soțul meu m-a lovit cu cureaua în urmă cu aproximativ ... Constantina170892 Constantina170892 Bună seara, soțul meu m-a lovit cu cureaua în urmă cu aproximativ un an. Nu am mers să eliberz certificat medico-legal, însă am poze cu vânătăile și ... (vezi toată discuția)