avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si minor

Buna ziua
Sunt o femeie de entnie rroma casatorita cu un roman de 8 ani si am un baietel de 7 anisori,vreau sa divortez dar mie foarte frica ca imi pierd copilul.Eu am parasit caminul conjugal fugind in italia la parintii mei.Nu aveam alta solutie pentru ca el este extrem de violent si posesiv.El are o situatie materiala foarte buna ,locuieste la oras In schimb eu pot sa locuiesc la tara la parinti mei. Intrebarea mea este : Pot sa castig custodia copilului daca el nu a muncit niciodata si are un trecut foarte violent facand inchisoare pentru violenta,alt divort si scandaluri?! Tin sa precizez ca eu mi-as dori sa iau copilul in italia unde am loc de munca decent si mai multa siguranta pentru ca familia mea e stabilita aici de 10 ani si parintilor mei le este foarte frica pentru mine dupa toate amenintarile care ni le transmite.#-o
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:35, 12 Februarie 2015
Aveți șanse să divorțați și să vi se admită exercitarea autorității părintești în mod exclusiv având în vedere trecutul violent al tatălui.
Doresc sa stiu cum sa procedez Am de a face cu un om foarte influent ,Sora lui este avocata El o sa fie reprezentat de fostul lui cumnat care este un avocat inflent Dar stiu ca el cand a facut inchisoare acest avocat i-a facut dosar de schizofrenic (imi cer scuze daca nu scriu corect) ca sa il scape in acea perioada de inchisoare Facand 1 an de inchisoare pentru furt si talharie Nu eram cu el in acea perioada si nu stiu exact Stiu ca si fostei mele soacre i-a facut acest avocat dosar de "nebuna" pentru a o pensiona dar nu stiu ce fel de dosar Cred ca daca se fac demersuri se pot afla aceste lucruri.si din cate am citit din codul civil privind divort si minori dar imi este teama si imi vreau copilasul. Va multumesc!
E o problema daca ati plecat si ati lasat copilul la el, fie ati considerat ca nu ii face rau copilului- asta inseamna ca isi poate creste si el copilul daca dovedeste ca s-a descurcat pana la divort, daca rezulta din ancheta ca e sanatos, bine ingrijit si tatal e responsabil, fie nu v-a interesat ce pateste copilul daca ramane cu el.
Sansele sunt mici sa obtineti locuinta copilului la dvs si ca locuinta lui sa fie in Italia.
Asta nu inseamna ca nu va veti zbate pt asta.
Daca tatal il ingrijeste pe copil si dovedeste ca dv. ati lasat copilul in grija lui, sansele dv. scad. Nu stiu cine ce venituri are, dv. aveti? El din ce traieste?
Unde e copilul? Ce face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statului roman nu-i pasa de copii Schafy Schafy Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din ... (vezi toată discuția)
Violență verbală și abuz psihic. vreau să divorțez, dar pot pierde copilul? adina23a adina23a Buna seara situatia este sa o pot face in rezumat sotul este violent verbal in fiecare zi mai exact se intreaba de ce ma ma tine Dumnezeu pe pamant?cas proasta ... (vezi toată discuția)
Vreau fata inapoi feliciaiva feliciaiva Ma numesc felicia am 23 ani si sunt in italia .Am o fetita de 6 anisori care este in romania .Ea sta acum la soacra mea si as vrea sa-mi iau fetita inapoi .ce ... (vezi toată discuția)